TV PREPORUKA

Joker, Agent u bijegu i još 10 filmskih naslova za još jedan jesenski vikend kod kuće

Za vikend vas na malim ekranima čeka 12 filmova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe

Dok su vani temperature sve niže, a broj zaraženim koronavirusom i dalje raste sve se teže odlučujemo za izlazak. Puno nam je draže ostati kod kuće, obući omiljenu pidžamu, zavući se pod dekicu i pogledati film. Zato vam i ovoga vikenda donosimo vodič kroz filmove s TV programa gdje vas čekaju Agent u bijegu, Sve što želim su ti, Čovjek iz sjene, Joker, Transfomeri: Tamna strana mjeseca i Bijes pod kontrolom.

Sve što želim si ti, Fox Movies, subota, 19.45 sati

John Tyree (C. Tatum) mladi je pripadnik specijalnih postrojbi američke vojske koji 2001. godine sa službe u Njemačkoj stigne na dvotjedni odmor u rodni grad Wilmington u Sjevernoj Karolini. Dok skrbi o svom bolesnom ocu Billu (R. Jenkins), jednog dana na kupanju ugleda privlačnu Savannah Curtis (A. Seyfried), studenticu u koju se zaljubi na prvi pogled. Nakon što se i Savannah ubrzo snažno zaljubi u njega, ona Johnu prije povratka na fakultet obeća da će mu često pisati tijekom slijedećih 12 mjeseci, sve dok opet ne stigne kući i dok se ponovo ne vide. No ostvarenju njihove ljubavi i romantičnih planova ispriječit će se mnoštvo nepredviđenih stvari, počevši od terorističkog napada na njujorške Blizance zbog kojeg će John otići u rat.

Agent u bijegu, HRT2, subota, 20.05 sati

Pete Garrison (M. Douglas) je agent tajne službe i jedan od osobnih tjelohranitelja prve dame Sjedinjenih Američkih Država, Sare Ballentine (K. Basinger), koja mu je ujedno i ljubavnica. Kao jedan od najstarijih i najiskusnijih agenata, sudjelovao je i u spašavanju Ronalda Reagana. Nakon što njegovog bliskog prijatelja i kolegu agenta Charlieja Merriweathera (C. Johnson) netko ubije, od pouzdanog doušnika Garrison dozna da je to ubojstvo povezano s planom da se na predsjednika SAD-a izvrši atentat. Podaci upućuju na krticu koja ima pristup predsjednikovom osiguranju. Odjel za zaštitnu obavještajnu djelatnost pod vodstvom Garrisonovog bivšeg prijatelja i štićenika Davida Breckinridgea (K. Sutherland) dobije zadatak da urotu istraži.

Život Davida Galea, Cinestar TV, subota, 21 sat

Doktor filozofije David Gale (Kevin Spacey) je žestoki zagovornik ukidanja smrtne kazne. Kada se nađe u situaciji da i sam biva osuđen na kaznu koje je žestoki zagovornik, David Gale se mora boriti za svoj život. Novinarka Bitsey Bloom (Kate Winslet) odluči saznati cijelu priču koja se skriva iza Galeova slučaja. Njezino će saznanje pobuditi sumnju u Galeovu krivnju i naposljetku u pravni sustav.

Murjaci s klupe, AXN, subota, 21 sat

Smještena u New York, komedija prati detektiva Allena Gamblea (W. Ferrell), računovodstvenog forenzičara kojeg više interesira papirologija nego posao na ulici i detektiva Terryja Hoitza (M. Wahlberg), koji je zaglavio s Allenom kao svojim partnerom još od neugodnog javnog incidenta sa svojim prebrzim prstom na okidaču. Allen i Terry idoliziraju najbolje njujorške policajce, Dansona i Manzettija (D. Johnson i S. L Jackson), no kada se ukaže prilika da se iskažu Murjaci s klupe, stvari se ne odvijaju kako su planirali.

X-Men: Dark Phoenix, HBO2, subota, 21.10 sati

Tijekom spasilačke misije u svemiru, Jean (S. Turner) je gotovo ubijena kada je pogođena tajanstvenom kozmičkom silom. Kada se vrati kući, ta sila je učini još moćnijom, ali postaje i nestabilnija. U borbi s novom silom, Jean oslobađa moći koje ne može kontrolirati i razumijeti. Budući da je Jean izvan kontrole, povrijedit će one koje najviše voli te uništiti sve veze koje drže X-Men-e zajedno. Sada, kada im se obitelj raspala, morat će naći način da se ponovno ujedine – ne samo kako bi spasili Jean, već da spase planet od izvanzemaljaca koji žele zavladati galaksijom.

Joker, HBO, nedjelja, 20 sati

Uvijek sam u gomili, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) je čovjek koji traži bliskost. No, dok korača utabanim ulicama Gothama i vozi se javnim prijevozom neprijateljskog grada prepunog podjela i nezadovoljstva, Arthur nosi dvije maske. Jednu nanosi za svoj posao klauna, a drugu nikada ne može skinuti. To je maska koju projicira u uzaludnom pokušaju da se osjeća kao dio svijeta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovjek kojeg život stalno poražava… Režiju, scenarij i produkciju potpisuje Todd Phillips.

Harry Potter i princ miješane krvi, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Lord Voldemort (R. Fiennes) nastavlja napadati čarobnjački i bezjački svijet. Otima Garricka Ollivandera (J. Hurt) i uništava Milenijski most. Kad je Lucius Malfoy (J. Isaac) poslan u Azkaban, Voldemort bira Draca Malfoya (T. Felton) da izvrši tajnu misiju u Hogwartsu. Dracova majka Narcissa (H. McCrotry) i teta Bellatrix Lestrange (H. B. Carter) traže Severusa Snapea (A. Rickman), koji je bio krtica u Redu feniksa. Snape obećava Narcissi (H.MacCrory) da će zaštititi Draca i ispuniti njegov zadatak ako ovaj ne uspije. Harry Potter, sada već šestnaestogodišnjak, s Albusom Dumbledoreom (M. Gambon) odlazi u selo Jazbina kako bi nagovorili bivšeg profesora Horacea Slughorna (J. Broadbent) da se vrati u Hogwarts.

Čovjek iz sjene, Cinemax, nedjelja, 20 sati

Nominiran za osam Oscara, uključujući i onaj za najbolji film Čovjek iz sjene u kojem nastupa Christian Bale u za Oscara nominiranoj ulozi Dicka Cheneyja. Riječ je o epskoj priči o tome kako je birokratski washingtonski insajder tiho postao najmoćniji čovjek na svijetu kao potpredsjednik američkog predsjednika Georgea W. Busha preoblikujući zemlju i svijet na načine koje i danas osjećamo. S Amy Adams, Steveom Carellom i Samom Rockwellom u sporednim ulogama, Čovjek iz sjene mračno je komičan pogled iza kulisa američke politike.

Bijes pod kontrolom, AMC, nedjelja, 20.20 sati

Nakon malog nesporazuma u avionu koji je nekontrolirano eskalirao, smirenog i pasivnog Davea Buznika (A. Sandler) sutkinja Daniels (L. Thigpen) poslala je na terapiju kontroliranja bijesa koju vodi doktor Buddy Rydell (J. Nicholson), a koju posjećuju ekscentrične i agresivne osobe. Dave je iznenađen Buddyjevim neobičnim pristupom terapiji. Nakon druge nezgode, sutkinja Daniels daje Daveu još jednu priliku i šalje ga na terapiju. Ukoliko je ne iskoristiti, završit će u zatvoru. Buddy se tim povodom useljava kod Davea da bi mu pomogao u borbi s njegovim unutarnjim demonima. Buddy nema unutarnjih demona jer koristi svaku priliku, što uključuje i podle komentare o Daveovoj novoj djevojci Lindi (M. Tomei), te tjera Davea da se suoči sa svojom prošlošću i sadašnjošću.

Transformeri: Tamna strana Mjeseca, Fox, nedjelja, 21 sat

Godina je 1961. Arka, svemirski brod s planeta Cybertron, koji krije tajnu koja bi mogla okončati rat između Autobota i Decepticona, sruši se na tamnu stranu Mjeseca. NASA uoči nesreću nakon čega John F. Kennedy odobri misiju na Mjesec s tajnim zadatkom da se istraži svemirski brod. Godine 1969. posada Apolla 11 slijeće na Mjesec. Danas Autoboti – Bumblebee, Ratchet, Ironhide, Mirage, Wheeljack i Sideswipe, na čelu s Optimusom Primeom, bore se protiv zlih Decepticona, koji traže osvetu za nedavni poraz. I jedna i druga strana uskoro postanu upetljane u utrku Rusa i Amerikanaca, koji se žele domoći skrivenog svemirskog broda s planeta Cybertron.

Kućna pravila, TV1000, nedjelja, 21 sat

Homer (T. Maguire) je siroče u udaljenom St. Cloude, Maine. Nikad usvojen, postaje najdraže siroče direktora dr. Larcha (M. Caine), koji svo svoje medicinsko znanje prenosi na Homera, koji postaje vješti liječnik, no bez dozvole za obavljanje prakse. No, Homer žudi za životom van sirotišta. Kada u sirotište dolaze Wally (P. Rudd) i trudna Candy (C. Theron) koja želi aboratirati, Homer odlazi s njima na farmu jabuka. Wally odlazi u rat ostavljajući Candy i Homera same. Šta će Homer naučiti tijekom života s njima? Kakvu mu je sudbinu namijenio dr. Larch?

Slatka uvjeravanja, Pickbox, nedjelja, 21.35 sati

Manipulativna učenica 2. razreda srednje škole Kimberly Joyce nagovori svoje prijateljice Brittany Wells i Randu Azzouni da optuže Percyja Andersona, njihovog profesora engeskoga i glume u ekskluzivnoj privatnoj školi na Beverly Hillsu, za seksualno zlostavljanje. Istodobno, lokalna novinarka Emily Klein, kojoj je dodjeljen beznačajan članak o školi, nada se da će je taj skandal proslaviti i otvoriti joj vrata prema televiziji i drugim medijima. S druge strane Kimberlyn se otac jedino brine kakav će utjecaj optužbe njegove kćeri imati na njegov posao.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba