TV PREPORUKA

Jojo Rabbit, Lav i još osam filmskih poslastica za prvi rujanski vikend

Vikend provedite uz neki od 10 filmova

Ostati kod kuće za vikend uopće nije loša ideja pogotovo kada znate da vas na malim ekranima čekaju dosta dobri filmovi uz koje ćete se lijepo provesti. Naći će se tu svega, od drame Lav s Devom Patelom i Ronney Mara do komedije Jojo Rabbit s Romanom Griffinom Davisom i Scarlett Johansson. Na vama je da se samo prepustite i uživate.

Lav, HRT1, subota, 20.05 sati

Petogodišnji Saroo izgubi se u vlaku koji ga odvozi na drugi kraj Indije, tisućama kilometara daleko od doma i obitelji. Saroo pokušava preživjeti sam u Calcutti i na koncu ga posvaja australski par. Dvadesetpet godina poslije, vođen izblijedjelim uspomenama, beskompromisnom odlučnošću i revolucionarnom aplikacijom poznatom kao Google Earth, kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji te se na kraju vraća kući… Film je nominiran za šest Oscara na 89. dodjeli nagrada Američke filmske akademije uključujući onog za najbolji film, najbolju sporednu mušku ulogu (Patel), najbolju sporednu žensku ulogu (Kidman) i najbolju adaptaciju.

Plavi prah, Pickbox, subota, 21.30 sati

Velvet Larry je ljigavi vlasnik striptiz kluba gdje pleše Rose Johnny, glamurozna samohrana majka koja se bori za preživljavanje. Querty Doolittle je sramežljiv, mladi mrtvozornik koji se u nju zaljubljuje. Randall je vođa zločinačke organizacije i pokušava uvjeriti bivšeg zaposlenika, koji je upravo pušten iz zatvora, da se ne osvećuje svojim bivšim kolegama. Charlie je suicidalni, depresivni bivši svećenik. Lexus je usamljena transseksualna prostitutka koja neočekivano bude povezana s bivšim svećenikom.

Sam protiv svih, AMC, subota, 22 sata

Neil Shaw (W. Snipes) izuzetno je sposoban operativac koji sa skupinom suradnika za tajnu službu Ujedinjenih naroda obavlja složene tajne operacije, a s tim su upoznati generalni tajnik UN-a Douglasa Thomasa (D. Sutherland) i njegova pomoćnica Eleanor Hooks (A. Archer). Nakon što sa svojim kolegama, među kojima je i spretni Robert Bly (M. Biehn), izvede akciju kojom kinesku delegaciju u UN-u vrati za pregovarački stol sa Sjevernom Korejom. Neil posumnja da je u zakulisne političke i kriminalne poslove umiješan i bogataš David Chan (C.-H. Tagawa). Jednog dana dozna da je u gradskoj luci pronađen kontejner pun leševa ilegalnih izbjeglica iz Vijetnama, s čime bi mogao biti povezan i Chan.

Jojo Rabbit, HBO, nedjelja, 20 sati

Radnja filma se zasniva na romanu Nebo u kavezu autorice Christine Launens, a započinje kada usamljeni njemački dječak imena Jojo (R. Griffin Davis) otkrije da njegova majka Rosie (S. Johansson) skriva mladu židovsku djevojku Elsu (T. McKenzie) na svom tavanu. Jojo se, uz pomoć svog idiotskog imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera (T. Waititi), u ovoj satiri protiv mržnje, mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom. Njegov svijet se tada okreće naopačke… Film je osvojio prestižnu nagradu publike na filmskom festivalu u Torontu.

Bijeg iz gulaga, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Tijekom Drugog svjetskog rata, nakon sovjetske invazije na Poljsku, mladi poljski vojni časnik Janusz Wieszczek (J. Sturgess) nalazi se u zatočeništvu kao ratni zarobljenik. Ministarstvo unutarnjih poslova Sovjetskog Saveza, tzv. NKVD, ispituje ga i pokušava prisilom iznuditi priznanje da je špijun, no njihovi pokušaji su bezuspješni. Kako njihovo „uvjeravanje” ne donese rezultate, oni odvode njegovu suprugu u pritvor te iz nje iznude izjavu. Wieszczek je osuđen na prisilni rad u trajanju od 20 godina u radnom logoru duboko u Sibiru, gdje upoznaje američkog inženjera Smitha, glumca Khabarova, okorjelog ruskog kriminalca Valku, umjetnika iz Poljske Tomasza, svećenika iz Latvije Voss, Poljaka Kazika, koji pati od noćne sljepoće, te računovođu iz Jugoslavije Zorana. Zajedno s njima, Wieszczek planira bijeg iz gulaga.

Kung Fu Panda 2, Fox Movies, nedjelja, 20 sati

Po živi svoj san, štiti Dolinu mira zajedno sa svojim prijateljima i Kung Fu majstorima Paklene petorke: Tigricom, Ždralom, Zmijom i Majmunom. Ali njegovom novom fanatastičnom životu prijeti strašni zlikovac, koji planira upotrijebiti tajno nezaustavljivo oružje kako bi osvojio Kinu i zauvijek uništio Kung Fu. Po i Paklena petorka moraju ga zaustaviti. Kako Po može zaustaviti oružje koje uništava Kung Fu? Mora pogledati u svoju prošlost i otkriti tajne svojeg misterioznog podrijetla. Samo tada će moći osloboditi snagu koja mu je potrebna za uspjeh.

Zločesta učiteljica, Nova TV, nedjelja, 20.15 sati

Neki učitelji jednostavno ne mare za vlastiti posao. Pravi primjer je Elizabeth (Cameron Diaz), učiteljica koja se ponaša neprimjereno, psuje, pije, puši marihuanu i jedva čeka da se bogato uda kako bi mogla dati otkaz. Nakon što je zaručnik ostavi, usredotoči se na to da osvoji bogatog i privlačnog Scotta (Justin Timberlake), no za njegovu se pažnju mora nadmetati s vrckavom kolegicom Amy (Lucy Punch). U međuvremenu, Elizabeth uporno odbija sarkastičnog učitelja tjelesnog odgoja (Jason Segel), no uskoro će shvatiti da njezino neodgovorno ponašanje ima posljedice, ne samo za ljude koji je okružuju, nego i za nju samu.

Sumrak saga: Praskozorje 2. dio, Cinestar TV, nedjelja, 20.45 sati

Bella (Kristen Stewart) se budi nakon transformacije iz ljudskog bića u vampira. Iako svjesna svojih novih moći, Bella ne zna što je Jacob (Taylor Lautner) učinio njezinom djetetu Rensesmee (Mackenzie Foy). U međuvremenu Bellin otac Charlie (Billy Burke) pokuša stupiti u kontakt s Cullensovima kako bi doznao više od Bellinoj bolesti. Planiraju mu reći da Bella nije preživjela, no Jacob je očajan da ne izgubi Renesmee pa otkrije Charliju da je njegova kći zapravo živa, ali se morala promijeniti. Pretvori se vukodlaka te tako pokaže svoje moći, no ne otkrije ništa o vampirima.

Daredevil, TV1000, nedjelja, 21 sat

Dok je odvjetnik Matthew Murdock (B. Affleck) još bio dječak, ubijen mu je otac. Kada je odrastao, Murdock je posvetio život privođenju kriminalaca pred lice pravde. Nakon što ga udari kamion koji je prevozio opasni otpad, Murdock oslijepi, no nesreća, točnije radioaktivni teret koji je prevozio kamion, podari mu “radarske” osjete, koji mu omoguće da postane Daredevil, borac protiv kriminala i onih zločinaca koji nekako uspiju izmaći ruci pravde. Daredevilov zakleti neprijatelj je Kingpin (M. C. Duncan), koji ga želi maknuti sa svoga puta pa zapošljava Bullseyea (C. Farrell), super-atentatora. Daredevil upoznaje Elektru Natchios (J. Garner), koja je također na Kingpinovoj listi za odstrjel.

Godzilla, AXN, nedjelja, 21 sat

Kao posljedica nuklearnih eksperimenata u Južnom Pacifiku iz jajeta iguane rađa se zastrašujuće biće koje nakon uništenja japanskih ribarskih brodova postaje poznato samo kao “Gojira”. Zvijer uskoro dopliva do New Yorka gdje nastavlja sa uništenjem. Gradske vlasti i vojska nikako se ne mogu nositi za čudovištem te u pomoć pozivaju biologa Dr. Nicka Tatopulosa (Broderick). Na scenu stupa i francuski tajni agent Roche (Reno) koji jedini vjeruje doktorovoj tvrdnji da je zvijer došla u New York snesti jaja. Zajedno sa timom specijalaca oni nastoje uništiti gnijezdo prije nego se iz njih izlegne vojska malih čudovišta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba