GASTRO

Jeste li vidjeli ovu nevjerojatnu tortu u duginim bojama? Ima samo pet sastojaka, a pronašle smo i recept

Ova slastica jednog japanskog blogera polako osvaja društvene mreže, a mi smo odlučile doznati kako je pripremiti

Sasvim je moguće da ste i vi u karanteni otkrili sklonost kuhanju i pečenju. Za slučaj da ste pripremu kruha od banane već apsolvirali, možda će vas zanimati i novi potencijalni slatki trend s društvenih mreža. Riječ je o tzv. rainbow torti, čiji je recept osmislio japanski gastro bloger i koktel majstor koji se krije pod imenom Tsunekawa, a s koje nećete moći skinuti pogled.

I dok bi vam njen nesvakidašnji izgled mogao sugerirati da je i priprema komplicirana, to ne može biti dalje od istine. Trebat će vam tek nekolicina sastojaka i vrlo malo vremena. Brojni su korisnici društvenih mreža već počeli dijeliti fotografije svojih pokušaja, a za slučaj da se i sami poželite okušati u pripremi, recept vam donosimo u nastavku.

RECEPT

@micropharms

Sastojci

agar-agar prah
voda
granulirani šećer
mlijeko
voćni sirup (ili sok)

Priprema

1.U loncu pomiješajte četiri grama agar-agar praha, 150 mililitara vode i 60 grama granuliranog šećera. Zagrijte lonac na štednjaku dok sastojci ne zakuhaju, i zatim maknite lonac sa štednjaka.

2. Umiješajte 300 mililitara mlijeka u ostale sastojke. Stavite mješavinu u hladnjak kako bi se ohladila/stvrdnula u želatinu.

3. Ponovite prvi korak u zasebnom loncu.

4. Umiješajte dodatnih 300 mililitara vode u drugi lonac, kao i 20 mililitara voćnog sirupa (što jarkijih boja, to bolje). Stavite i ovu mješavinu u hladnjak kako bi se ohladila i stvrdnula.

5. Ponovite treći i četvrti korak za svaku dodatnu boju koju želite iskoristiti (opcionalno).

6. Jednom kada se sve dobro ohladi (trebalo bi trajati oko 30 minuta), izvadite mješavine iz hladnjaka. Izrežite obojenu želatinu u male kockice i posložite ih na vrh mliječne želatine, koja će služiti kao baza.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube