APLIKACIJA

Jeste li već skinuli Last Quake aplikaciju? Trenutačno je jedna od najtraženijih u Hrvatskoj

Aplikacija koja bilježi i opisuje potrese našla je svoje mjesto u pametnim telefonima tisuća Hrvata

Zagreb i okolicu je prošle nedjelje, u 06:24 pogodio potres jačine 5,5 stupnjeva prema Richteru. Ovi su potresi ozbiljno oštetili brojne građevine i trajno promijenili vizuru grada, a Zagrepčane ostavile u potpunom šoku. S obzirom na to da je odmah najavljeno kako će prvi, veliki potres, pratiti i potencijalno stotine manjih, ne čudi da su mnogi pohrlili o njima doznati više.

Počnete li pretraživati potrese, vrlo ćete vjerojatno naići i na aplikaciju Last Quake, iza koje stoji tim nezavisnih znanstvenika, mahom seizmologa, koji u stvarnom vremenu izvještavaju o aktualnim potresima. Aplikacija kroz samo nekoliko minuta navodi gdje je i kada bio neki potres, a onda i koja mu je bila jačina. Drugim riječima, nema potrebe da nagađate koliko je točno jako bilo posljednje podrhtavanje tla koje ste osjetili, otvorite Last Quake aplikaciju i bit ćete sigurni.

Ova je mogućnost toliko privukla brojne Hrvate da su u nekom trenutku, zbog broja od preko 100 tisuća novih korisnika, značajno opteretili aplikaciju i usporili njezin rad. U međuvremenu, Last Quake aplikacija se oporavila i radi normalno, a za slučaj da vam novi potencijalni potresi stvaraju anksioznost, i vama savjetujemo da je skinete – mogla bi vas umiriti i pokazati da su trenutačni potresi mnogo slabiji od vašeg subjektivnog dojma.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba