Ovo talijansko jelo može poslužiti kao odlična zamjena za rižoto
Za slučaj da je dolazak jeseni i vas potaknuo na češći odlazak u kuhinju i eksperimentiranje s novim jelima, imamo jedan prijedlog koji bi vas mogao zanimati. Kako smo na jelovnicima brojnih zagrebačkih bistro i restorana u posljednje vrijeme primijetile orzoto, jelo sa sjevera Italija nalik rižotu, odlučile smo ga i same pokušati pripremiti.
Riječ je o jelu koje bismo mogli opisati kao najsličnije rižotu, s tim da se umjesto riže koristi ječam (tal. orzo). Način pripreme je vrlo sličan; kuha se polako, uz stalno podlijevanje, ali se uglavnom dodaje nešto više maslaca u odnosu na količinu koja bi išla u rižoto. Kombinacije namirnica su, baš poput onih u rižotu, beskonačne, a mi smo odabrale nekoliko YouTube prijedloga food vlogera koji su nam djelovali najzanimljivije. Sve ih provjerite u nastavku.