Nekad je nužno odabrati stranu
GASTRO

Jeste li već probali arancine, pržene okruglice od riže gotove u trene? Imamo fora recepte

FOTO: Flickr

Možete ih puniti s raznim dodacima

Kad ćete drugi put tražiti inspiraciju za brzi, ali ipak malo posebniji ručak, bilo da ga pripremate za sebe ili goste, razmislite o tome da pružite priliku arancinima. Riječ je o prženim okruglicama od riže koje potječu iz Italije, a koje svoje ime duguju činjenici da izgledaju poput malih naranči. Ako ste nekad u životu pohali meso ili bilo što drugo, onda ćete znati napraviti i arancine. Sastojci su gotovo isti, a dobra je stvar i to što riža i smjesa za paniranja podnose razne dodatke, pa arancine tako možete puniti s nizom dodataka. Mogu se poslužiti kao samostalni obrok s kakvim umakom od vrhnja ili jogurta, ali i kao prilog mesu, tofuu pa čak i ribi. Kako ih napraviti, provjerite u video receptima koje vam donosimo u nastavku.