Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

RECEPT

Jeste li već čuli za blondies? Matejka s bloga Like Chocolate nam je ispekla ovu neodoljivu slasticu

U redakciju nam je stigla Matejka Buča s bloga Like Chocolate i pripremila nam neobičnu slasticu naziva blondies

Ako još ne pratite Matejku Buču na njenom Instagramu i blogu Like Chocolate, vrijeme je da počnete. Njezini slatki recepti i divne fotografije razvesele nas svaki dan pa smo je morale pozvati u redakciju da nam pripremi nešto slatko sa svog repertoara.

Simpatična Matejka odlučila se za blondies, nešto kao brownies, ali s bijelom čokoladom. Različiti su po tome što u blondiese ide sjeckana čokolada dok u browniese ide rastopljena, a u Matejkinoj verziji ovi blondiesi imaju i raskošnu kremu od krem sira i topljene bijele čokolade sa sušenim brusnicama. Bez puno duljenja, pogledajte video.

ŠTO TREBATE?

Za blondies

170 g otopljenog maslaca
240 g šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
280 g mekog brašna
1 i 1/2 žličica praška za pecivo
1/4 žličica soli
1/4 žličica cimeta
150 g sjeckane bijele čokolade

Borko Vukosav

Krema i ukrašavanje

200 g krem sira
150 g bijele čokolade, otopljene
ribana korica 1 naranče
60-80 g sušenih brusnica

Borko Vukosav

KAKO PRIPREMATE?

Pećnicu zagrijte na 175°C, a protvan premažite maslacem pa obložite papirom za pečenje. Maslac otopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri pa dobro izmiješajte sa šećerom. Zatim dodajte jaja i vaniliju pa opet dobro promiješajte. Zatim dodajte brašno, sol, cimet i prašak pa to dodajte mokrim sastojcima i pomiješajte pjenjačom dok se ne sjedini. Dobit ćete gustu smjesu. Dodajte i sjeckanu čokoladu pa sve skupa promiješajte. Smjesu presipajte u protvan i poravnajte površinu. Pecite 20-25 min, ovisi o debljini. Probajte je li pečeno tako da ubodete čačkalicu u kolač i kad izađe čista, gotovo je. Izvadite i ohladite.

Za kremu otopite bijelu čokoladu. Krem sir pomiješajte sa narančinom koricom, a po želji dodajte i malo šećera u prahu, ovisi koliko volite slatko. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro pomiješajte. Premažite hladni kolač i posipajte brusnicama. Ohladite i uživajte, dobar tek!

Borko Vukosav

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba