IZLET

Jeste li ih posjetili? Ovi monumentalni slapovi nalaze se na samo dva i pol sata od Zagreba

Već je jedan pogled na fotografije dovoljan da vas uvjeri da sjednete u automobil i u njihovu se ljepotu uvjerite iz prve ruke

Osim na moru, mnogi svoje vikende vole provoditi i na malo drugačije načine, a podjednako zanimljivih opcija za vikend izlet zbilja ima. Pita li se nas, najbolje provedeni vikend jest onaj u prirodi, pa se tako redovito bacamo u potragu za novim mjestima koje bismo mogli posjetiti. Pri odabiru neke sljedeće destinacije, vodimo računa o tome da nam nije predaleko, i da nudi nešto drugačije, do čega se isplati putovati. Sve smo to ovaj put pronašli u susjednoj Bosni i Hercegovini, uz neposrednu granicu s Hrvatskom. Sa strane BiH Štrbački buk nalazi se u blizini Bihaća, a s hrvatske strane u blizini mjesta Donji Štrbci u Lici.

Riječ je o 24 metra visokom vodopadu na rijeci Uni, a koji je dio Nacionalnog parka Una. Nalazi se na 294 metra nadmorske visine; uz martinbrodske vodopade predstavlja najljepši vodopad na Uni, a za mnoge i jedan od najljepših u Europi uopće. Do njega će vam trebati samo dva i pol sata vožnje automobilom od Zagreba i, pita li se nas, ovi slapovi i lokacija nude zbilja prekrasnu mogućnost za (barem) jednodnevni vikend izlet. Više informacija o samoj destinaciji možete pronaći ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube