DIZAJN

Jedan tata je u Podravini svojim kćerkicama napravio genijalnu kućicu u vrtu. Curice su oduševljene

Dvjema malenim sestrama iz Kloštara Podravskog roditelji su napravili preslatku dvorišnu kućicu. Zavirile smo unutra i doznale po čemu je posebna

Obitelj Čupen iz Podravine, točnije Kloštra Podravskog svojim kćerkicama osigurala je zbilja nezaboravno iskustvo po kojem će između ostalog pamtiti svoje djetinjstvo. U vrtu obiteljske kuće, prema zamislima mame Nataše, i izvedbi tate Valentina uz pomoć oba djeda, niknula je prava mala dječja kućica za igru. Simpatične je žute boje, s pravim crijepom i krovom, vodom te trijemom. Nimalo ne čudi i činjenica kako je ovo jedinstveno mjesto za svakodnevnu igru u kratkom roku postalo sinonim za pravu dječju oazu koju malene vlasnice već danima ne napuštaju – i to s razlogom.

Naime, osim izvana, dvorišna kućica uređena je i iznutra, pa tako sestre ondje uz police, foteljice, igračke, stolice i stol na raspolaganju imaju i sudoper i pipu iz koje teče prava vodu, a u kojem, kako navodi mama Nataša smijući se, posljednje dane curice uglavnom peru suđe. Kad završe ‘s poslom’ bacaju se na crtanje ili neku drugu igru, a malo je reći kako su obje svojom novom kućicom oduševljene.

Cijeli projekt stvaranja ovog simpatičnog dvorišnog objekta trajao je, kako doznajemo, intenzivnih dva tjedna, a nastao je sasvim slučajno jer su jednostavno djeci željeli osigurati veseli i jedan malo posebniji kutak za igru. Ideju i vodič za njezino kompletno sklapanje pronašli su online, nakon čega je uslijedilo prikupljanje materijala i obiteljske radne snage.

Mama Nataša otkriva kako je za njezinu izradu korišteno jelovo drvo koje je impregnirano primerom te potom obojeno mat bijelom i žutom bojom na vodenoj bazi. Za konstrukciju ističe kako je pak napravljena od čelične kvadratne cijevi kako bi djevojčice za vrijeme boravka u njoj bile sigurne.

Posebna čarolija nastupa kad padne mrak jer kućica ima i implementiranu rasvjetu na bateriju, kako u interijeru, tako i na trijemu. A kako je izgledao cijeli proces nastanka ove dječje oaze te kako ona sada izgleda, donosimo vam u sklopu članka. Mi smo oduševljene ovom cijelom obiteljskom inicijativom, a posebno zgodnim finalom.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba