Vijest

Jazz glazbenica Lada Obradović radi na novom projektu redatelja La La Landa

Megatalentirana Lada Obradović dio je ekipe Netflixovog novog mini-serijala The Eddy čiji je redatelj sjajni Damien Chazelle

Rad i djelo filmaša Damiena Chazellea ne moramo posebno predstavljati. Lik je to koji ima 34 godine, Oscara u džepu, tek nekoliko filmova, od kojih su svi redom doživjeli veliki uspjeh. Prisjetimo se samo briljantnog Whiplasha ili pak La La Landa te First Mana. Ono što je još karakteristično u njegovom radu jest da u njega nerijetko voli implementirati glazbu, jer kako je znao izjaviti, ona je njegova velika strast, pa je to slučaj i s novim projektom na kojem je upravo počeo raditi.

Riječ je o mini seriji naslova The Eddy iza koje stoji Netflix, a snimanje je prije nekoliko dana krenulo u Parizu i ta lokacija odabrana je s razlogom. Naime, serija se bavi vlasnikom jednog francuskog kluba u samom srcu Pariza, koji se svakodnevno bori s organizacijom koncerata i popratnim problemima koje takav posao nosi. Kako bi se dao veliki utisak na glazbu, koja je ovdje očigledno fokus, redatelj je odlučio okupiti sjajne glazbenike za serijal. Među njima se, pazite sad, našla i 31-godišnja Lada Obradović, rodom iz Siska. Malo je reći kako je ova hrvatska jazz bubnjarka i talentirana kompozitorica dobila priliku života, ali posve zasluženo.

View this post on Instagram

Photo©️David Tixier #photography #hairstyles #howtodealwithmeterandahalfofhair #dreads #naturalhairstyles

A post shared by Lada Obradovic (@ladaobradovic) on

Ako niste znali, Siščanku Ladu je fasciniranost instrumentom od samog početka dovela do odluke da svoj život u potpunosti posveti glazbi. Završila je preddiplomski studij jazz bubnjeva na jazz akademiju u Grazu, te diplomski studij umjetničkog smjera jazz bubnja na jazz akademiji u Švicarskoj. Uz francuskog pijanista Davida Tixiera vodi trenutno višestruko nagrađivani duo projekt Obradovic-Tixier Duo, a pod ugovorom je s vrhunskom engleskom bubnjarskom tvrtkom Bay Custom Drums i američkom firmom TRX Cymbals. Upravo za njih dizajnirala je jazz seriju unikatnih činela.

Ova svestrana glazbenica nastupa po cijelom svijetu, a sada je čeka izazov i projekt koji će je zasigurno vinuti u nebesa. S obzirom na to da je The Eddy tek u fazi snimanja, do finala ćemo se trebati strpjeti do 2020. godine. Huh, tko će to dočekati?

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube