GASTRO

Izašao je Michelinov vodič za 2021. godinu. Hrvatski restorani mogu se pohvaliti s tri nove zvjezdice

Evo koji restorani imaju razloga za slavlje

FOTO: @nebo.restaurant.lounge

Hrvatska gastronomija odsad se može pohvaliti sa sve skupa 10 vrijednih zvjezdica

Upravo je izašao Michelinov vodič za 2021. godinu. Hrvatska gastronomija se s novim izdanjem može pohvaliti i s tri nove zvjezdice. Jedna je otišla u riječki restoran Nebo u Hiltonu Costabella chefa Denija Srdoča. Druga je otišla u Alfred Keller lošinjskog hotela Alhambra, a treća u Agli Amici Emanuelea Scarella u Rovinju. Deni Srdoč postao je tako prvi hrvatski chef koji se može pohvaliti da je bio na čelu kuhinje dva restorana koja su u njegovom mandatu dobila zvjezdicu (prvi je bio Draga di Lovrana). Noel, Boškinac, 360, Draga di Lovrana, LD, Pelegrini i Monte svoje su zvjezdice zadržali pa se tako hrvatska gastronomija može sada s njih 10. Posebno priznanje otišlo je i restoranu Zinfandel’s koji je dobio zelenu zvjezdicu kako piše Plava kamenica, a koja je sinonim za održivost u svom poslovanju.