VIKEND RECEPTI

Iva Savić s bloga Culinary Postcards dala nam je recept za najfinije i najjednostavnije heljdine palačinke

FOTO: Iva Savić

Neodoljive zdrave palačinke savršena su ideja za doručak

Ako ste jučer pratili zbivanja na Super1 Instagram profilu, onda znate da je naš Story na jedan dan preuzela Iva Savić s bloga Culinary Postcards. Tijekom takeovera pripremala je heljdine palačinke, a s nama je odlučila podijeliti i detaljan recept. Otkrijte ga u nastavku.

ŠTO TREBATE

Za 6 komada

1 šalica (240ml) heljdinog brašna
1 šalica (240 ml) mlijeka od badema, sojinog ili drugog biljnog po izboru
1/2 šalice (240 ml)hladne vode
prstohvat soli
1 žličica rastopljenog kokosovog ulja
kokosovo ulje za peći

Iva Savić

KAKO PRIPREMATE

U dubljoj posudi vilicom/mutilicom dobro pomiješati sve sastojke. Neprijanjajuću tavicu premazati kokosovim uljem uz pomoć kista. Oko 70ml smjese izliti na ugrijanu tavicu, ravnomjerno je raspoređujući brzim pokretom tavice. Peći oko dvije minute, dok se rubovi na počnu sušiti i odizati, okrenuti palačinku i peći još jednu ili jednu i pol minutu s druge strane. Ponoviti s ostatkom smjese.

Palačinke puniti namazom po izboru. Iva je kombinirala sirup od datulja i konopljine sjemenke, a za desertnu verziju predlaže rastopljenu tamnu čokoladu.