GASTRO

Isprobali smo novi meni iz Fidel Gastra. Teško nam je izdvojiti samo jednog favorita

Pod krilaticom Condividere, koja se odnosi na dijeljenje hrane, ali i situaciju u kojoj su se ugostitelji našli

U restoran Fidel Gastro navraćamo rado i često, i to ne samo zato što je smješten u neposrednoj blizini naše redakcije. Neovisno o tome gdje se nalazili, vjerujte nam, ovdje biste trebali doći na ručak ili večeru. Povedite veću skupinu prijatelja i uživajte u porcijama osmišljenim tako da ih bez problema može dijeliti veći broj ljudi, ili jednostavno otiđete na romantičnu večeru, u svakom slučaju nećete pogriješiti. A kad smo kod dijeljenja, njihov je novi, ljetni meni, rađen upravo pod sličnom krilaticom, talijanskim izrazom ‘condividere’, koji označava iskustvo obje strane koje nešto dijele. Kako smo doznali, chef Petar Tomašević godinama je živio u Italiji, a taj je izraz smatrao prikladnim i zato što je Fidel Gastro poznat kao restoran u kojem se hrana može dijeliti, ali i zbog izazovne situacije u kojoj su se svi ugostitelji zajedno našli.

Ljetna salata
Aleksandar Selak

“Tim nazivom na neki način pozivamo goste da s nama podijele brige i probleme koje svi imamo, ali i da podijelimo veselje i radost koju hrana donosi i koja nas spaja u svakoj situaciji, a pogotovo u ovoj sad već post-pandemijskoj stvarnosti”, kaže Tomašić. Na meniju još uvijek možete pronaći njihove klasike, poput wokova i rižota, kao i apsolutno genijalne Katsu salate s pohanom piletinom koja nam nikad ne može dosaditi te tune u sezamovim sjemenkama koju njihovi gosti iznova traže iz sezone u sezonu. No, unatoč tome što sve navedeno jako volimo, naš se posjet koncertirao na kušanja nekih posve novih jela. Spoiler alert: uživali smo i tek sad ne možemo odlučiti što nam je s njihovog menija najbolje. Pa, krenimo redom.

Pohana teletina, tjestenina alla vodka i druge ukusne kreacije

Nikkei gyoze
Aleksandar Selak

Ručak smo započeli laganom Ljetnom salatom (burrata, dop, sezonsko mariniranom povrće, curry krema od mrkve, 64 kune), a onda i Nikkei gyozama (japanski ravioli, krema od batata, spicy ponzu, 68 kuna). Salata je odličan izbor za uvertiru u konkretnije glavno jelo, dok gyoze preporučujemo u slučaju da nakon njih birate nešto laganije. U svakom slučaju, okusi i teksture kod oba jela su nam odgovarali i bez problema bismo ih naručili ponovno. Za glavno smo jelo naručili Vege pastu alla vodka (tagliatelle, rajčice, ricotta, 76 kuna) koju možete odabrati i u verziji s grdobinom, naš favorit Cotolettu (panirani teleći kotlet, salatica od rikole i radiča, mozzarella, cherry rajčica, aceto balsamico, 184 kune) koji donosi ultimativni comfort moment i na najbolji nas mogući način vraća u djetinjstvo, a na koncu i vege opciju, kojih u Fidel Gastru, srećom, nikad ne nedostaje.

Cotoletta
Aleksandar Selak

Riječ je Yaki Nasu, pečenom mariniranom patlidžanu s misom i mirinom te ribanim lješnjakom (98 kuna), koji nas je još jednom uvjerio u to koliko tofu, ako se dobro pripremi, može biti ukusan, kao i u to da meso nije nužan sastojak svakog glavnog jela. Što se tiče deserta, u restoranu se trenutno nude ekleri iz Le Kolača s potpisom Roberta Hromalića koje volimo i poznajemo otprije. Generalni zaključak: jako nam je drago da tim iz Fidela Gastro i nakon svega vratio s novim zanimljivim menijem, a koji je opet zadržao njihov prepoznatljivi potpis. Gosti će to, sigurni smo, znati cijeniti.

Vege pasta alla vodka
Aleksandar Selak
Yaki Nasu
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba