GASTRO TEST

Sadržaj omogućava PIK

Isprobali smo mesne grickalice – zdraviju varijantu grickalica. Evo gdje ih kupiti

U redakciji smo testirali tri vrste sto posto mesnih grickalica, prirodno bogatih proteinima za energiju i izdržljivost. Osvojile su nas na prvu

Ako ste na nešto u našoj redakciji mogli uvijek računati, to je da ćete na stolovima zateći hrpu slatkiša, grickalica i malih zalogaja kojima kratimo vrijeme između većih obroka. Da, nije tajna da jako volimo jesti, testirati nove proizvode i otkrivati neke posve nove teksture i okuse. S druge strane, iako to možda po prethodno napisanom ne biste zaključili, većina nas je vrlo aktivna, redovito vježba ili se bavi nekim sportom.

I baš smo zato svojoj navici grickanja nezdravih snackova odlučili reći dosta. Loša vijest? Nije potrajalo dugo. Dobra vijest? Pronašli smo sto posto mesne grickalice, prirodno bogate proteinima za energiju i izdržljivost, namijenjene zapravo svima koji paze na pravilnu prehranu. PIK je na tržište nedavno lansirao Beef Jerky, Trail Mix i Mesne Štapiće, a mi smo, naravno, odmah odlučili da moramo nabaviti sva tri – i pronaći redakcijskog favorita.

Sto posto mesne grickalice, prirodno bogate proteinima

Beef Jerky (25 grama)
Sandro Lendler

Moramo priznati da ovo nismo znali, ali dosta je fora; radi se o jednom od najstarijih snackova, a vjeruje se da su ga osmislili Indijanci kroz tehniku konzerviranja sušenjem i čuvanja veće količine mesa u uvjetima u kojima je ono bilo iznimno dragocjen izvor proteina. Danas se ova modernija verzija mesnog snacka dodatno obrađuje mariniranjem i dimljenjem čime se pojačava prirodna aroma mesa. Beef Jerky (komadići mariniranog, sušenog i dimljenog junećeg odreska od buta), prvi su odabir našeg fotografa Sandra; rekao je kako mu se jako sviđa prirodni, blagi okus mesa, kao i tekstura.

“Bez problema mogu zamisliti kako ovo nosim sa sobom na dulja snimanja i grickam kroz dan prije dolaska kući i objedovanja. I ovako na prvu mi se čini prilično zasitno, što mi se također sviđa”, komentirao je i bio u pravu; proteini i masti prirodno prisutni u Jerky snacku daju mu nutritivno energetsku gustoću koja pruža dulji osjećaj sitosti u odnosu na ugljikohidratne grickalice. Uz sve to, posebno nam se svidjelo što ovaj snack ne sadrži pojačivače okusa i konzervanse, što uvijek pozdravljamo.

Praktičan i kvalitetan međuobrok ili snack za brojne prigode

Trail Mix (50 grama)
Sandro Lendler

Trail mix (sušena govedina uz dodatak bučinih sjemenki, sušenih brusnica i jezgre badema), koji donosi kombinaciju proteina, masti i ugljikohidrata, odnosno sve mikronutritivne sastavnice, posebno se svidio našoj izvršnoj urednici Veroniki. “Super mi je što uz meso mogu grickati i malo sušenog voća i sjemenki, jako mi paše kombinacija. Pakiranje mi je praktično, mogu jedno uvijek imati na autu ili u ruksaku vikendima kad odlazim na izlete van grada”, zadovoljno je zaključila.

A glavna urednica i Nives i novinarka Ema su kao svog favorita istaknule Mesne štapiće. “Jako mi je fora okus, podsjeća me na djetinjstvo. I odlično je što mi stane u džep pa ga uvijek mogu imati kod sebe”, rekla je Nives, dok je Ema, koja je trenutačno na keto dijeti, rekla kako se ugodno iznenadila činjenicom da je pronašla grickalicu koja je pogodna za redukcijske dijete, koja je k tome i bezglutenska te dolazi s niskim glikemijskim opterećenjem. Kako je u fazi intenzivnih treninga, jako pazi na sastav hrane, pa je provjerila i ovaj.

Mesni štapići (50 grama)
Sandro Lendler

Prema prosječnom sastavu (izvor: USDA), ovakva vrsta proizvoda sadrži kvalitetan mikronutritivni profil; prvenstveno vitamine B skupine, posebice dobru količina folata i vitamina B12, te od minerala značajniji udio iskoristivog željeza i cinka, sve redom esencijalnih nutrijenata u brojnim funkcijama organizma. “Sastav je odličan, okus mi je kod svih testiranih proizvoda i više nego dobar. Definitivno je to fitness grickalica koja mi je u životu nedostajala”, komentirala je Ema.

Zaključak

Nismo mislili da će se to ikada dogoditi, ali doista smo pronašli redakcijsku grickalicu koju možemo grickati bez grižnje savjesti. Neovisno o tome što je svatko od nas lagano naginjao jednoj, drugoj ili trećoj PIK grickalici, generalni je dojam bio da bismo redovito bez problema grickali bilo koju od njih. Ovi snackovi dolaze u praktičnim pakiranjima koja stanu u džep, ruksak, koja mogu biti s nama autu ili na stolu na poslu, nutritivno su kvalitetni i nadasve ukusni. Ocjena redakcije? 10/10.

 

Ovaj sadržaj kreiran je u suradnji s PIK-om. Grickaj bez kompromisa, grickaj bez grižnje savjesti!

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube