NOVO MJESTO

Isprobali smo all you can eat opciju novog restorana azijske kuhinje u Radničkoj. Evo što možete kušati

Nude specijalitete kineske, japanske, korejske i drugih kuhinja po vrlo pristupačnoj cijeni

Ako ovih dana poželite ručati azijsku hranu, znamo gdje se trebate zaputiti. Kineska poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, Tong Chen, otvorila je restoran Asia Gold, koji se smjestio u prizemlju Green Gold centra u Radničkoj ulici. Na istoj se adresi prethodno nalazio njezin restoran Dragon BBQ, čija je ponuda bila slična, ali ipak uz neke značajne razlike. Ondje se moglo kroz tjedan u vrijeme ručka mogla kušati opcija tzv. all you can eat buffeta, koja je u novoj inačici raznovrsnija, raskošnija i dostupna u više termina. Restoran Asia Gold svoja je vrata službeno otvorio u ponedjeljak, 25. listopada, a mi smo se brže bolje uputili ondje doznati detalje – i testirati okuse.

Što se sve nudi i po kojim cijenama

Aleksandar Selak

U utorak u vrijeme ručka ondje smo zatekli gotovo posve popunjen restoran, koji mahom nastavljaju posjećivati ljudi koji rade u obližnjim tvrtkama. Kako smo doznali od ljubaznog osoblja, all you can eat opcija je dostupna svakog radnog dana od 11 do 16 sati, ali i svake subote i nedjelje od 12 do 16 sati. Cijena po osobi iznosi 75 kuna, 85 kuna uz jedno uključeno piće (sok od naranče, točeno pivo, čaša crnog ili bijelog vina), dok se ostala pića plaćaju prema regularnim cijenama. Buffet uključuje jela iz kineske, tajlandske, japanske, korejske i mongolske kuhinje, pa ćete ondje tako pronaći sve od gyoza i prženih okruglica s rižom, preko piletine Gong Bao, junetine Szechuan i pečene patke, pa sve do bogate ponude sushija s preko 10 različitih vrsta.

Aleksandar Selak

Osim toga, rekli su nam i da je restoran zatvoren od 16 do 18 sati, dok od 18 pa do 23 sata nude à la carte jela. Tu ćemo ponudu ostaviti za neki drugi put; u prvom nas je dolasku zanimala all you can eat varijanta koja je u Zagrebu još uvijek ekstremno rijetka. Prije nego što smo krenuli u istraživanje jela, konobar nas je uputio u osnovno pravilo, odnosno naputak – na tanjur se ne stavlja više hrane nego što se može pojesti jer se ona ne bi trebala bacati. Umjesto toga, uzmite manje količine, koje onda možete nadopunjavati koliko god puta želite.

Aleksandar Selak

Naš smo ručak tako započeli klasikom kineske kuhinje (barem ako govorimo u okvirima one prilagođene zapadnom svijetu), kiselo-ljutom juhom, koja nam se zbilja jako svidjela. Nakon toga smo, u više navrata, prema naputku, kušali jela kao što su gyoze, pohana piletina u slatko-kiselom umaku, Gong Bao piletina, sushi (tu nemojte očekivati čuda), Teriyaki rezanci, riža s povrćem, a na kraju i pohane banane sa sladoledom koji je dostupan u nekoliko okusa. Pohanog sladoleda, nažalost, nije bilo.

Kako nam je bilo?

Aleksandar Selak

Nakon ručka, sabrali smo dojmove i zaključili sljedeće; buffet hrana baš nikad ne može biti jednako ukusna kao ona à la carte. Ako možete, dođite što je ranije moguće, odmah po otvorenju, jer je tad sva hrana svježa i jest ćete je gotovo vruću. Naša glavna jela su mahom bila mlaka, okusi slabiji nego oni na koje smo navikli, a nije nam posve jasno ni zašto se nude prilozi poput pomfrita. Snalaženja nam je bilo otežano jer uz jela uglavnom nisu stajali opisi, ali rečeno nam je da će to vrlo brzo uvesti. No, unatoč svemu nabrojanom, i dalje smo se složili da ručak u Asia Gold restoranu predstavlja jako dobru vrijednost za novac. Ako vam je stalo do količine, bolju ćete u Zagrebu teško pronaći, a poneka su jela, poput spomenute kiselo-ljute juhe, vrlo korektna.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube