SPORT

Sadržaj omogućava adidas

Isprobala sam nekoliko zagrebačkih ruta za trčanje, i to u novim HiTech tenisicama. Evo dojmova

Jesen je vrijeme za povratak u formu, što u mom slučaju znači i povratak trčanju. Kako bih si olakšala proces, odlučila sam isprobati revolucionarne adidas 4DFWD model tenisica

Rekreativno sam počela trčati negdje tijekom pandemije jer smo u tim mjesecima domove napuštali tek iznimno, da se odemo prošetati ili u trgovinu po namirnice. Pa, iako se nikad nisam smatrala osobito sportskim tipom, ti su me dani ipak natjerali da se nečim krenem baviti. Ležanja, pečenja kruha od banane i pogledanih serija bilo je i više nego što bih voljela priznati, a jedna je entuzijastična prijateljica koja trči već godinama pogodila pravi trenutak i konačno me natjerala da se pokrenem s mjesta. Malo po malo, trčanje mi je postalo ritual kojem se vraćam nekoliko puta tjedno i bez kojeg više ne mogu zamisliti život. Brzo sam shvatila da nije nemoguće istrčati nekoliko kilometara bez da ti srce iskoči iz prsa (unatoč tome što sam bila uvjerena da će se upravo to dogoditi!), spoznala sam onaj osjećaj poslije o kojem svi pričaju, kao i to kako je istina da stalno želiš više, više kilometara i bolji rezultat.

Mirna Marić

Nakon kraće ljetne pauze, odlučila sam se vratiti svojim trkačkim treninzima. Za dobrobit razbijanja rutine, poslušala sam i savjet kolega trkača rekreativaca te dala priliku novim zagrebačkim rutama i privremeno napustila dobro mi znani nasip. A kako bih si olakšala proces, isprobala sam revolucionarni adidas 4DFWD model tenisica, koji je razvijen uz pomoć najsuvremenije 3D tehnologije i u suradnji s profesionalnim sportašima te prema njihovim potrebama i željama. Više od 17 godina, doznala sam, adidas je prikupljao sportske podatke, a čak četiri godine u partnerstvu s Carbonom razvijao tehnologiju 4D mrežastih uložaka. Kombinirajući korisničke podatke i Carbonovu tehnologiju Digital Light SynthesisTM za proizvodnju precizno podešenih 3D ispisanih uložaka, adidas 4D obuća je među prvima u svijetu koja koristi ovu tehnologiju. Nove rute, nove tenisice, i stara ljubav prema trčanju. Krećemo!

Atletska staza u Kušlanovoj ulici

Mirna Marić

Kako nikad nisam trčala po atletskoj stazi, a rijetko čak i po cesti, već uglavnom po nasipu i šumama, odlučila sam da je vrijeme da se i to promijeni. Atletska staza u Kušlanovoj ulici, koja se nalazi u sklopu igrališta gimnazije, locirana je vrlo blizu mog stana i kao takva je bila idealni kandidat za moj prvi eksperiment.

MIRNA MARIĆ

Bit ću iskrena pa reći da je zeleno okruženje za mene ipak čarobnije, dok bih se atletskim stazama okretala rjeđe. S druge strane, isto tako moram naglasiti i prednosti; po ravnom se terenu lakše trči, smanjuje se mogućnost ozljeda, a posebno mi se svidjela velika količina ljudi svih dobnih skupina koji se ondje rekreiraju i neka generalna pozitivna energija.

Park Maksimir

mirna marić

I Maksimir sam odabrala kao novu lokaciju budući da mi se također nalazi relativno blizu doma. Zapravo je prilično neobično kad razmislim koliko sam ondje rijetko zalazila. Bilo kako bilo, i to će se nadalje promijeniti. Staze po Maksimiru daju ogromnu mogućnost biranja raznih uzbrdica i nizbrdica, zbog čega će vam svaki trkač reći da se ne može sjetiti da je ondje ikad trčao točno istom rutom.

Mirna Marić

Za svoj sam prvi put odabrala stazu koja prolazi pored svih pet jezera, a drugi put mogu odabrati tek jedno drugačije skretanje i završiti negdje posve drugo. Potencijalni minus su velike gužve vikendima, ali naumila sam dati sve od sebe da Maksimir koji put posjetim i preko tjedna, kad su gužve značajno manje.

Dubravkin put/Tuškanac

mirna marić

Bez previše okolišanja, moram reći da me Dubravkin put kao mjesto za treninge naprosto oduševio. Kao i mnogi drugi Zagrepčani, činjenicu da u strogom centru grada imamo oazu zelenila uzimala sam zdravo za gotovo. Posve je nevjerojatno da ste u jedan čas na Ilici među tramvajima i stotinama ljudi, a kroz nekoliko minuta u tišini među drvećem. Krenula sam od početka Dubravkinog puta, odnosno od spomenika Miroslavu Krleži. Put počinje laganom uzbrdicom, a staza dalje vodi do mjesta gdje se može nastaviti ravno stepenicama do Cmroka ili preko mostića, stazom kroz šumu gdje se ponovno dolazi do Cmrok. Kojim god putem krenuli, nećete pogriješiti niti zažaliti što ste odvojili vrijeme i došli baš ovdje. Ja se sigurno vraćam ponovno.

A kakvima su se pokazale 4DFWD tenisice?

mirna marić

Predanost cilju, čini se, ipak se isplati. Osim što mi je odluka o brzom povratku trčanju donijela tri nove, divne staze koje ću odsad nastojati češće posjećivati, donijela mi je i novi model tenisica kojima ću nadalje biti vjerna. adidas 4DFWD, osjetila sam na svojoj koži, zbilja predstavljaju vrhunac moderne tehnologije. Jedinstveni dizajn 4DFWD tenisice sažima se samo u jednom smjeru: naprijed. Kad noga udari o tlo, primjenjuje kočionu silu. Međupotplatom 4DFWD smanjuje navedene sile i pretvara energiju udarca u pomak naprijed, pružajući glatki prijelaz i iskustvo klizanja.

mirna marić

A kako su održivost i briga za okoliš stavke o kojima u životu nastojim gdje god je to moguće voditi računa, moram spomenuti i sljedeće: model 4DFWD u cijelosti je nadahnut prirodom. Uz jedinstvenu strukturu koja je pažljivo napravljena uz pomoć najsuvremenije tehnologije, 4DFWD je napravljen od čak 40 posto prirodnih i obnovljivih materijala koji jamče manje zagađenje okoliša. Što se mene tiče, dalje ne moram tražiti.

Sadržaj nastao u suradnji s adidasom.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube