SUPER TEST

Isprobala sam flotation tank, izolacijsku antistresnu komoru koja je trenutno hit u svijetu

Bijeg od stresa odlučila sam potražiti u floatation tanku tj. komori za plutanje i odmah sam uvidjela pozitivne učinke ovog tretmana

Već neko vrijeme čitam o tome kako se mnoge svjetske zvijezde i sportaši rješavaju stresa boravkom u izolacijskim komorama poznatim i kao sensory deprivation tank ili floatation tank koje su im postale dio dnevne rutine pa sam odlučila istražiti postoji li kod nas ponuda takvog tretmana i naišla na jedan centar na Malešnici.

U Ananda centru na Malešnici već za par dana dogovorila sam svoj termin boravka u floatation tanku u trajanju od sat vremena, a o samom principu djelovanja i blagodatima ovog tretmana popričala sam s vlasnikom i osnivačem centra Draženom Radakovićem.

Aleksandar Selak

IZOLACIJOM PROTIV STRESA

Aleksandar Selak

Riječ je o izolacijskoj komori u kojoj se pluta u sterilnoj slanoj te temperaturno reguliranoj vodi (na temperaturu tijela) u potpunom mraku. Pritom ste izolirani od svih vanjskih podražaja uključujući zvuk i miris. Gospodin Radaković mi objašnjava kako se bestežinsko plutanje postiže zbog visoke koncentracije gorke Epsomove soli koja omogućava čovjeku da pluta na površini vode kao da je u stanju bez gravitacije. Također, Epsomova sol koja je bazirana na magneziju ima dobar utjecaj na kosti, mišiće i kožu te utječe na regulaciju magnezija u organizmu. U razgovoru doznajem kako je osjećaj boravka u floatation tanku najbliži osjećaju plutanja u majčinoj utrobi te da je ovo vodeći antistres stroj u svijetu.

Opće blagodati ovog tretmana, uz rješavanje stresa i opuštanje, su i brža regeneracija ozljeda, poboljšanje i ravnoteža mentalnog zdravlja, brži oporavak nakon tjelesnih i psihičkih napora, ali i jačanje imunološkog sustava. Također doznajem od gospodina Dražena kako se ovaj tretman preporučuje svima onima koji imaju probleme s kralježnicom, kroničnom nesanicom, glavoboljama te problemima s respiratornim sustavom.

KAKO IZGLEDA JEDAN TRETMAN

Aleksandar Selak

Nakon što sam saznala sve informacije koje su me zanimale, došlo je vrijeme da i ja isprobavam ovaj tretman i uvjerim se u njegovu djelotvornost. Živim jako brzo, opterećena svakodnevnim poslovnim i privatnim obavezama tako da u zadnje vrijeme rijetko nađem par sati isključivo za sebe. Također, kada ste na dnevnoj bazi u kontaktu s jako puno ljudi sve vas to jako izmori i oduzima vam energiju koju biste možda usmjerili na pozitivne i kreativne stvari. Iskreno, jedva sam čekala ovaj tretman jer sam svjesna da mi je potreban odmor i potpuno isključenje barem na sat vremena koliko traje ovaj tretman.

Prije samog ulaska u tank obavezno je tuširanje, a ja sam stavila zaštitnu kapu kako mi se kosa ne bi smočila te zaštitne naočale za oči kako bi me zaštitile od slučajnog prskanja budući da se radi o visokoj koncentraciji soli u vodi. Nakon toga ušla sam u tank i radi veće udobnosti stavila sam i potporu za vrat. Kapu, naočale i jastučić za vrat dobila sam u centru.

Već pri samom ulasku osjećala sam se jako ugodno, svjetlo se ugasilo jer sam željela biti u potpunom mraku i tišini kako bih doživjela maksimalno djelovanje ovoga tretmana. Zatvorila sam u potpunosti tank s unutrašnjom ručicom koja se nalazi odmah iznad glave, a moram nadodati kako ovo neće biti ugodno klaustrofobičnim osobama (one mogu imati poluotvoreni tank). Ja problema sa zatvorenim prostorom nisam imala, već sam uživala maksimalno. Plutala sam kao da sam u bestežinskom stanju i iz minute u minutu svaka misao koja je bila u mojoj glavi je nestala i moram priznati kako sam se potpuno isključila, umirila i opustila. Tih sat vremena mi je proletjelo i moram priznati da uopće nisam imala osjećaj da je toliko prošlo. Poslije izlaska iz tanka sam se otuširala, a ako nemate obaveza poslije tretmana preporučuje se da vam ta sol ostane preko noći na tijelu jer ima blagotvoran učinak.

Aleksandar Selak

Ono što sam osjetila nakon tretmana je da sam bila fokusiranija, opuštenija, cirkulacija mi se znatno poboljšala, a neki mali bolovi koje sam imala primjerice u vratnom dijelu kralježnice su nestali. Ako se i vi odlučite na ovaj tretman u Ananda centru, platit ćete ga 500 kuna. Ja ću sigurno otići još koji put.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube