Nekad je nužno odabrati stranu
S1 GENERACIJA

Imamo recept za ukusne banoffee cups koje je Janja Benić pripremala na našem Instagramu

FOTO: @spoonsandscales_by_janjolinka

Janja je za vikend preuzela naš Instagram, odvela nas u Zagorje i pripremila nam odličan desert

Super1 generacija okuplja talentirane i svestrane ljude koji svojom energijom ostavljaju pozitivan dojam na svijet oko sebe. Oni su nova generacija influencera, digitalni nomadi, multitaskeri i nepresušan su izvor inspiracije.

Janja Benić s bloga Spoons and Scales tijekom vikenda je preuzela naš Instagram profil. Odvela nas je u Zagorje, u vrt svoje mame Nade, pokazala nam što se ondje skriva, ali i pripremila jedan od svojih najdražih deserata, banoffee cups.

Radi se o britanskom desertu u čaši koji je gotov za svega 20 minuta, a u sebi krije kekse, dulce leche namaz, banane i šlag. U nastavku otkrijte kako ga Janja priprema.

View this post on Instagram

A post shared by Janja Benic (@spoonsandscales_by_janjolinka) on

ŠTO TREBATE?

Za 6 čašica od 220 ml:

otprilike 250 g Digestive keksa
450 g dulce leche namaza (možete ga kupiti govotog ili napraviti iz kondenziranog mlijeka)
3 banane
200 ml slatkog vrhnja (pazite da vam bude u hladnjaku prije miksanja)
malo naribane čokolade za kuhanje

View this post on Instagram

A post shared by Janja Benic (@spoonsandscales_by_janjolinka) on

KAKO PRIPREMATE?

Izmrvite kekse. Narežite banane na tanke ploške. Miksajte slatko vrhnje do šlaga s mekim vrhovima. Naribajte čokoladu za kuhanje, nju ćete koristiti na kraju za posipavanje slatkog vrhnja. Sad kad imate sve spremno možete složiti desert u čašice ili staklenke. Prvo 2 žličice mrvljenih keksa pa 2 – 3 žličice dulce leche namaza, zatim otprilike 8 ploškica banane i 3 – 4 žličice slatkog tučenog vrhnja (ili skoro do vrha čašice) te na kraju 1 – 2 žličice naribane čokolade. Prije posluživanja ih ostavite barem 15 minuta u hladnjaku.