GASTRO

Imamo pet recepata za guacamole kremaste teksture koji pršti od okusa

FOTO: Flickr

Možete ga, između ostalog, jesti kao dip uz nachose ili umak u tortilji s prilozima

Ako vam je avokado još uvijek pomalo nepoznata namirnica, i niste sigurni kako je uklopiti u svoj uobičajeni jelovnik, savjetujemo vam da krenete s guacamole umakom. Za razliku od brojnih drugih umaka, za guacamole će se mnogi složiti da je zbilja bolji iz kućne radinosti. Dobra je vijest da se priprema nevjerojatno brzo i jednostavno, sa samo par sastojaka. Za standardnu verziju trebat će vam avokado, sok limuna ili limete, sol i svježi korijander, a popularne inačice uključuju i dodatak sitno sjeckane rajčice, luka, bosiljka, kiselog vrhnja, maslinovog ulja…

Guacamole možete staviti na prepečenac poput namaza, koristiti ga kao dip za nachose ili dodati u tortilje s mesom ili povrćem. U nastavku vam donosimo detaljne video recepte za pripremu.