VIJEST

Ikeina dizajnerica otkrila pet glavnih trendova sezone. Zelene kuhinje nam se čine jako fora

Ako ste jedni od onih koji prate trendove, posebice u interijerima, onda će vas sigurno zanimati sugestije glavne Ikeine dizajnerice za nadolazeću sezonu

S promjenom godišnjeg doba redovito nam stižu nagovještaji trendova koji će vladati sezonom. Tako je i s uređenjem doma, a pet najvećih trendova otkrila je i Abbey Stark, glavna dizajnerica robne kuće IKEA.

Jesen će prema njezinim riječima definitivno obilježiti ljubičasta i sve njezine verzije, a sugerira kako će upravo ta boja na najbolji mogući način doći do izražaja u formi ukrasnih jastuka, sofi ili kreveta. “Ljubičasta je snažna, lijepa i neočekivana u domu” komentirala je Stark za My Domaine.

View this post on Instagram

POWERFUL PERFECT PURPLE Purple is a magical color that enhances the richness and depth of the interior. It puts a flavourful touch of serenity and make the space extra luxurious. So, Bring on that Fabulous Purple Via @lilja @greenandmustard https://www.bubble66.com/blog/powerful-perfect-purple . . . . . . #greenandmustard,#purpleinterior #livingroom, #boligmagasinetdk, #interior #interiors #interiordesign, #design #luxury, #decor,#vougliving##designinspo #inredningsdesign #inredningsispo #skönahem# #Bubble66 #66Bubble @66bubble

A post shared by Bubble 66 (@66bubble) on

Veliki naglasak stavila je i na kvalitetu spavanja što je ujedno tema i recentnog IKEA kataloga o čemu smo pisali detaljno ovdje. Dizajnerica ističe kako bi spavaonica trebala biti ugodna oaza te podrazumijevati slojeve prekrivača, dekica, jastuka u kombinaciji sa zavjesama za potpuno zamračivanje i mirisima lavande za relaksaciju.

Kada govori o nijansama, ona koje će još dominirati jest zelena, ali mint verzija. Najviše ćemo je viđati u kuhinjama što je pomalo neočekivano kada je u pitanju ta prostorija, a kaže kako se ona najbolje kombinira sa zlatnim detaljima što je čini iznimno chic.

View this post on Instagram

Fresh bedding to start the week. All that natural neutral goodness ? Our little miniature goat family said goodbye to us on Saturday. All 19 of them. We will however be getting a few new kids in the coming weeks once out fence is sorted. I actually liked that our house smelt like a farm (well outside) ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . #doingneutralright #neutralhome #neutraldecor #ispyaraddesign #peepmypad #apartmenttherapy #makingmyhaven #theeverygirlathome #pattern #texture #newbo #interior123 #mymodernlook #mybeachybungalow #bedroomgoals #bedroomdecor #bedroom #mybohoabode #bohostyle

A post shared by Ali (@home_and_things) on

Kada smo već kod zelene, dizajnerica Stark podsjeća kako su unutarnji vrtovi i dalje bitni, ali i lijepi. Biljnim oazama u domu se stvara osjećaj wellnessa, ali i pozivitne enegrije. Osim klasičnih biljaka, podsjeća i na popularne sukulente, ali i sve opcije postavljanja biljaka kao što su viseće lončanice ili pak one montirane na neki od zidova.

Kao još jedan od trendova koji nas prati već nekoliko godina, a koji ćemo i dalje viđati, svakako je i millennial pink nijansa. Sudeći prema riječima Ikeine dizajnerice, boja je to koja i dalje planira biti prisutna.

Predlaže da je ne ignoriramo nego implementiramo u dom u obliku jastučića ili pak nekog statement naslonjača. Naglašava kako je riječ o nježnom tonu koji će se vrlo lako uklopiti u svaku scenografiju.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba