Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

Idući tjedan počinje novi val popuštanja mjera. Provjerile smo koji su sve restorani potvrdili otvaranje

Donosimo popis restorana koji su nam potvrdili da od ponedjeljka kreću s otvaranjem terasa

Životi nam se polako vraćaju u normalu, i posebno se veselimo trenutku u kojem ćemo moći posjetiti neki od naših omiljenih restorana. Pričale smo s brojnim zagrebačkim ugostiteljima, a većina nam je rekla kako, ohrabreni jučerašnjim obraćanjem Stožera civilne zaštite, od ponedjeljka planiraju krenuti s uobičajenim radom, uz pridržavanje svih mjera opreza. Neke od tih mjera uključuju i sljedeće; rad objekta dozvoljen je od 6 do 23 sata, pribor se servira kad gosti sjednu, preporučuje se ukloniti klasične oblike jelovnika, ukupni broj posjetitelja je ograničen, razmak među stolovima mora biti barem 1,5 metar, kako na terasi, tako i unutar objekta, a osoblje mora redovito dezinficirati ruke.

Kako se tek jučer saznalo da je dozvoljen rad ugostiteljskih objekata čak i ako nemaju terasu, vjerujemo da ćemo iz sata u sat viđati objave na društvenim mrežama koje potvrđuju otvaranje sve većeg i većeg broja restorana. U nastavku provjerite one koji su nam otvaranje već potvrdili.

Noel

View this post on Instagram

U ponedjeljak 11. svibnja otvaramo našu terasu. Uskoro slijedi više informacija, a svoju rezervaciju možete zakazati na 01 4844 297 ili [email protected] _____________________ #noel #noelzagreb #finedining #finedininglovers #finegastronomy #finefood #terasanoel #restoranzagreb

A post shared by NOEL (@noelzagreb) on

Soi Fusion

View this post on Instagram

Pad thai special! We have it available on @wolt.croatia app today. Get it while you can 🙂 #soifusion #soifusionbar #asianfusion #padthai #zagreb #croatia

A post shared by SOI fusion bar (@soifusion) on

Time Restaurant & Bar

Hotel Esplanade (Le Bistro, Zinfandel’s)

Bistro Rougemarin

Baba by Rougemarin

Franko’s Pizza & Bar

Agava

View this post on Instagram

Poštovani gosti, 11.05. otvaramo terasu, a možda i cijeli Restoran ako će nadležne institucije propisat realne i korektne uvjete otpuštanja mjera. Naravno da smo prvenstveno mislili na Vas dragi gosti te smo na ulazu pripremili najnoviju tehnologiju dezinficijensa koji funkcionira na bazi obične vode koju uređaj pretvara u elekrolite te na tom principu 99,99% sterilizira ruke! Vrlo važna stvar je da ovaj uređaj ne isušuje i ne oštećuje kožu kao uobičajena sredstva za dezinfekciju koja su na bazi alkohola. U nastavku je par fotki uređaja i nekoliko fotki naših jela. Svim gostima koji naprave rezervaciju stola u Svibnju odobravamo 15% popusta na ručak ili večeru! Kontakt za rezervacije: [email protected] 01 4829 826

A post shared by Restaurant Agava Zagreb (@restaurant_agava_zagreb) on

Otto & Frank

 

Pod Zidom Bistro

View this post on Instagram

Da svježa tjestenina od prošlog tjedna ne bi ostala prazna, danas vam odajemo recept za ragu od patke! Zapamtite, vruću tjesteninu direktno iz vode umiješajte u ragu i servirajte obilno posuto kvalitetnim parmezanom. . . Sastojci: 6 pačjih bataka 1 luk 1/4 korijena celera 1 mrkva 1l pilećeg temeljca 50 g vinskog octa 50 g koncetrata rajčice 200 ml crnog vina Svjezi timijan, papar u zrnu, sol . Zapeći batke do zlatno smeđe boje, izvaditi ih sa strane, zatim na masnoći od patke karamelizirati povrće narezano na kocke. Zapeći 1 min koncentrat rajčice te glazirati s vinom i octom. Reducirati do pola vino. Dodati temeljac i začine, zavriti temeljac i vratiti batke, peći pokriveno cca 2h na 130 stuonjeva dok se patka ne odvoji od kosti. Ohladiti patku u umaku te je očistiti od masnoće i natrgati na trake. Začiniti reduciranim umakom od pečenja kojem se odstranio višak masnoće. Po želji posoliti i popapriti. . . #podzidom #bistro #zagreb #michelinguide #winebar #newmenu #foodart #food #chefslife #chefstalk #instafood #instagood #foodphotography #foodandwine #foodphoto #foodlover #instagood #picoftheday #foodie #yummy #travel #restaurant #freshpasta #duckragu

A post shared by Pod Zidom Bistro (@podzidom_bistro) on

 

Gostionica Ficlek

Restaurant Boban

Vinodol

Il Secondo

Barbieri’s

Simple Green by Jelena

View this post on Instagram

Simple green

A post shared by Simple Green by Jelena (@simplegreen_by_jelena) on

Zrno Bio Bistro

 

Bota Šare

 

Submarine Burger (sve lokacije)

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba