DIZAJN INTERIJERA

Idemo u jednu fantastično uređenu kuću u Zadru. Uz bazen, jacuzzi na krovnoj terasi posebna je atrakcija

Villa Tereza divno je moderno zdanje u Zadru. Vlasnici su s velikom pažnjom uredili ovu kuću za odmor, a mi vam donosimo detalje

Supružnici Manuela Skoblar i Krešimir Dijan imali su veliku želju uljepšati svoj grad, grad u kojem su rođeni. Odlučili su to realizirati svojom lijepom, modernom vilom u središtu grada koju su ondje sagradili i nazvali Villa Tereza, a koju vam danas predstavljamo. Kako doznajemo, vila je nastala prema projektu arhitekta Ede Sandalića, a gradnja je krenula u listopadu 2018. godine. Smještena je u mirnom dijelu Zadra, u blizini četvrti Arbanasi, a vlasnici govore kako se u tom projektu puno računa vodilo da vila ima svoju privatnost, ali i da onome tko ondje boravi bude sve istovremeno nadohvat ruke. Ističu pritom kako je Villa Tereza građena i od najfinijeg kamena, pri čemu se koristio talijanski polirani Travertino Adriano.

Koridor 27

Što se tiče same površine, proteže se na 250 četvornih metara i u sklopu nje smještene su tri spavaće sobe, četiri kupaonice, veliki dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica. Svaka spavaća soba ondje ima svoj balkon s velikim sjedećim garniturama i zelenilom što će vas se itekako dojmiti, dok se na vrhu objekta nalazi krovna lounge terasa površine 80 četvornih metara. Upravo je ondje smješten i atraktivni jacuzzi okružen cvijećem, zelenilom i bioklimatskom pergolom.

Koridor 27

Na pitanje oko uređenja, vlasnici govore kako su dugo promišljali i kombinirali detalje kako bi dobili zaokruženu estetsku priču, ali otkrivaju kako su se u tom procesu konzultirali i s talijanskim dizajnerima. Villa Tereza tako obiluje i divnim dizajn komadima. Primjerice, korištena je keramika Mirage te FAP Milano. Slavine su marke Zucchetti, a rasvjeta je Artemide i Novaluce. Kuhinjski namještaj je Euromobile, a dnevni boravak je Desiree. Stolarija je pak njemački Schuco, dok su tepisi iz poznate tvornice u Brescii, a zavjese je izradio Kab Studio Zagreb.

Koridor 27

Kao jednu od posebnost Ville Tereze izdvajaju dnevni boravak s velikim kliznim stijenama koji je zapravo spojen s ljetnom kuhinjom i roštiljem gdje je naglasak opet na Travertinu. Osim toga, dnevni boravak kuće vizualno je spojen i s lijepim bazenom kojim se vila može pohvaliti, ali i raskošnim vrtom koji obilujem travnatim površinama, cvijećem, stablima te dvije prekrasne magnolije. S obzirom na to da vlasnici jako vole umjetnost, zidove kuće krase djela poznatog akademskog slikara Dimitrija Popovića. A kako ova moderna i lijepo uređena vila izgleda donosimo vam u sklopu članka. Više detalja možete pronaći ovdje.

Koridor 27

 

 

 

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27

Foto: Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube