KULTURA

Ida Prester preporučila nam je jednu knjigu, film i album

Otkrijte što je se posljednje dojmilo

U našoj novoj rubrici osobe iz javnog života otkrivaju razne naslove i imena iz pop kulture koji su ih se u posljednje vrijeme jako dojmili. U najnovijem izdanju ugostili smo pjevačicu i voditeljicu Idu Prester, a u nastavku smo provjerite što je sve izdvojila

Knjiga koje me u posljednje vrijeme oduševila

Nova knjiga fenomenalne beogradske književnice Milene Marković – Deca. Velik sam Milenin fan već godinama, obožavam njenu poeziju, toliko emotivnu, ali i ‘uličarsku’, sasvim lišenu patetike. Deca je višestruko nagrađivan roman u stihovima, duhovito, inteligentno i povremeno bolno štivo o kojem ćete dugo razmišljati. Jednom kad se ‘navučete’ na Milenu, gledat ćete i sebe i ove naše prostore skroz drugim očima. Najtoplija preporuka.

Film za koji više ljudi treba znati

Preporučila bih Call Me By Your Name. Nije nepoznat film, ali ako ste ga preskočili, svakako ga pogledajte već večeras! Rijetko se viđa film koji nema nikakvu tešku dramu ni zaplet, ni jednog negativca, samo nostalgija, ljepota i ljubav. Mislim da nam svima to treba. Vratila sam se u vlastite teenagerske dane, prve strasti i romanse, proživljavala s likovima svaki trenutak. Vizualno nenadmašan i s genijalnim soundtrackom, odbacite predrasude i cinizam i pustite da vas ugrije i rastopi.

Album/izvođač koji mi se ovih dana vrti na repeat

Bad Daughter, Let me panic. Fenomenalan album ludo talentirane splitske autorice. Nedavno je dobio nagradu na Rock off dodjeli, super mi je što je javnost napokon prepoznala Dunju. Nadam se da će dobiti i vidljivost, airplay, krcate koncerte i sve što jedna prava rock zvijezda i zaslužuje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube