Gastro specijal

Hungry Mile dao nam je recept za ljetnu proteinsku salatu. Baš je jednostavan

U gastro specijalu “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer priprema brza i zdrava jela, daje recepte i preporuke. U četvrtoj epizodi specijala u goste mu je došla Alex Milinković, radijska voditeljica i fitness obožavateljica. Evo što joj je pripremio – i naučio o pripremanju jela pomoću vakumskog ekstraktora MultiFresh

Vani je vruće, ne da nam se kuhati, ali nam se, naravno, uvijek jede nešto fino i zdravo. Na svu sreću da nam u redakciju svako malo svrati Hungry Mile i pripremi nešto onako na brzaka. Ovoga puta s njim je došla i nama omiljena Alex Milinković, Bjelovarčanka čiji glas slušamo na radiju Enter. Osim što je radijska voditeljica, Alex ima i diplomu Fitness učilišta, pa je i više nego stručna po pitanju vježbanja i zdrave prehrane.

Uz pomoć revolucionarnog vakuumskog ekstraktora MultiFresh naš omiljeni food bloger pripremio joj je jelo baš po guštu: proteinsku ljetnu salatu s piletinom i slanutkom.

RECEPT ZA PROTEINSKU SALATU

Potrebno:

  • šalica kus kusa (može i riža, kvinoja, bulgur…)
  • 200 g feta sira (ili nekog drugog mekog)
  • pakiranje cherry rajčica
  • 1 salatni krastavac (ili 2 obična)
  • šaka maslina
  • 1 manja konzerva slanutka
  • 400 – 500 g piletine (pileća prsa)
  • teglica svježeg bosiljka
  • vezica svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 1 češnjak
  • sol, papar

Priprema:

1. Piletinu narežite na odreske, te ju lagano posolite i popaprite. Ostavite ju kratko u marinadi pa ju
ispecite na zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja. Piletina je gotova kada se zazlati s obje strane.


2. Kus kus pripremite po uputama na pakiranju. (ili neku drugu žitaricu za koju ste se odlučili)
3. Slanutak ocijedite i dobro operite pa mu dodajte 2 sitno sjeckana češnja češnjaka i malo peršina, a po
želji dodajte i malo soli i papra.
4. Pripremite i nasjeckajte krastavac i rajčice. Masline prepolovite, a sir usitnite.
5. Pripremite umak: u posudu za blendanje dodajte dosta bosiljka, natrgajte peršina, pa po želji dodajte


nekoliko češnja češnjaka, malo limun korice i iscijedite sok jednog limuna, te soli i papra po želji. Sve
polijte s dosta maslinova ulja. Blendajte dok se svi sastojci ne povežu u umak.
6. Složite svoj salad bowl: u kuteve dubljeg tanjura rasporedite kus kus, krastavac, rajčice, slanutak, sir i
masline. Po sredini rasporedite narezan pileći odrezak i sve polijte s dosta umaka.

Ne propustitie Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ jer food bloger pokazuje kako se pripremaju delicije uz pomoć vakuumskog ekstraktora MultiFresh i Delimano FiveStar Legend posuđa

Sadržaj nastao u suradnji s Delimanom