DOGAĐAJ

Hrvatski umjetnici na festivalu koji promiče raznolikost i jednakost. Možete ga pratiti online

ACCAC Culture 2.0 Festival održava se od 25. do 29. kolovoza 2021. u Finskoj

Glavno mjesto različitih virtualnih događaja je Pakkahuone, Tampere. Dijelovi programa bit će emitirani i za međunarodnu publiku. Takav pristup omogućuje da program događaja ostane svestran i okupi ljude, bez obzira na trenutačna ograničenja putovanja. ACCAC Culture 2.0 festival promiče raznolikost i jednakost. “Svaki posjetitelj i izvođač trebao bi se osjećati dobrodošao, jer zaista i jesu”, naglašava Kirsi Mustalahti, osnivačica mreže.

Festival sa sjedištem u Tampereu, ove godine slavi svoju desetogodišnjicu postojanja. Spoznaja da mnoge usluge u području kulture, umjetnosti i događanja nisu dostupne svima ono je što udrugu vodi naprijed. Neznanje i ignorancija često dovodi do situacija koje jačaju nejednakost i diskriminaciju. Misija udruge je svijet koji je pristupačan za sve, a to je i temeljna vrijednost ovog festivala. U 10 godina postojanja ACCAC udruga se proširila u više od 12 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatsku, a rast se nastavlja i dalje. Različita ograničenja uzrokovana pandemijom COVID-19 još više su istaknula vrijednosti jednakosti i pristupačnosti. Hrvatska podružnica osnovana je 2020. godine pod predsjedanjem gospođe Vide Janekovic i sudjeluje s dva umjetnika, Milom Sakačom i Adel Saidom.

One & Half, virtualnu izlozbu našeg poznatog slikara Mile Sakača mozete pogledati ovdje, a dva dokumentarna filma režisera Adela Saida ovdje i ovdje.

“Planirane aktivnosti ACCAC Croatia za Tampere Culture Festival su zbog novih mjera u Finskoj prebačene za 11. mjesec i Pariz gdje će se održati slijedeći kulturni festival u organizaciji ACCAC Francuska, u kojem ćemo sudjelovati s našim umjetnicima iz regije, slikarima, filmom, House of Flamingo cabaret predstavom, kazalištem slijepih i slabovidnih osoba Novi život te različitim glazbenim i plesnim programom kojem se jako veselimo”, rekla je Vida Janeković, predsjednica udruge ACCAC Croatia.

Poveznica za streaming festivala je ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube