vijest

Hrvatski arhitekti imaju se čime pohvaliti. Ovih pet projekata natječe se za prestižnu Nagradu Piranesi

Objavljene su nominacije za Nagradu Piranesi, a ovih pet hrvatskih projekata natječe se za vrijedno arhitektonsko priznanje

U sklopu Piranskih dana arhitekture, kao grand finale dodijelit će se prestižne Nagrade Piranesi kao jedno od značajnijih priznanja u arhitekturi. Dodjeljuju se jednom godišnje za najuspješnije radove iz osam država Središnje Europe, gdje se uz Hrvatsku natječu arhitektonski projekti iz Austrije, Češke, Grčke, Italije, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Svaka od njih se natječe sa svojih pet projekata, a ove godine hrvatsku predstavljaju Hotel i vinarija Roxanich, a koji je projektirao Idis Turato. Tu je i nezaobilazni Hotel Grand Park u Rovinju o kojem se ove godine s razlogom ne prestaje pričati, a iza kojeg stoji 3LDH arhitektonski studio.

U redove nominiranih uvrstila su se i Dva arhitekata sa svojom Vinarijom Galić u Kutjevu, kao i RiHub arhitektica Ide Križaj Leko i Ane Boljar. Projekt ladanjskog sklopa Konštari na Pelješcu arhitekta Davora Bušnje još je jedan hrvatski rad na popisu nominiranih za važnu nagradu.

Svih redom hrvatskih projekata možete se prisjetiti u nastavku, dok ostatak nominiranih za Nagradu Piranesi, ovisno o kategoriji možete pronaći na službenom webu. Piranski dani arhitekture počinju 23. studenog.

Hotel i vinarija Roxanich, Motovun, 2019. / Arhitekt: Idis Turato

DEAN DUBOKOVIČ

Vinarija Galić, Kutjevo, 2018. / Arhitekti: 2 Arhitekta

PR

RiHub, Rijeka, 2018. / Arhitektice: Ida Križaj Leko, Ana Boljar

Jure Živković

Hotel Park, Rovinj, 2019. / Arhitekti: 3LHD

Adris Grupa

Ladanjski sklop, Konštari, 2018. Arhitekt: Davor Bušnja

Marko Ercegović

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube