DIZAJN INTERIJERA

House Šumica je zbilja prekrasna kamena vila za odmor na Braču. Oduševit ćete se

U Supetru na Braču krije se jedno fenomenalno mjesto za odmor kakvo dugo nismo vidjele. Evo o čemu je riječ

Šarmantna kameno zdanje na Braču s još šarmantnijom okućnicom u kojoj dominiraju masline te bazen, zvuči kao nešto gdje bi svatko rado proveo svoj godišnji odmor. E pa u Supetru se krije jedno upravo takvo naziva House Šumica.

Cijelo imanje podijeljeno je u nekoliko segmenata. Tako se u prizemlju jedne od dviju kuća nalazi prostrani dnevni boravak s kaminom koji jamči ugodnu atmosferu, posebice u nekim hladnijim danima. Upravo ondje ćete pronaći i dvije udobne sofe koje se mogu pretvoriti u krevete za po dvije osobe, ali i nekoliko posebnih antikviteta koji su svojevrsni podsjetnik na neka druga, prošla vremena.

Na istoj etaži smjestile su se i kuhinja te dvije spavaće sobe, kao i prostrana kupaonica i jacuzzi, dok vas u dvorištu čeka drveni stol sa stolicama ispod suncobrana – mjesto idealno za provođenje toplih ljetnih večeri.

Gledajući pak eksterijer on podrazumijeva i stari dvor u kojem hlad radi stara vinova loza, a posebnoj atmosferičnosti doprinose i kameni stol, maslinik, ali i roštilj pogodan za pripremu autentičnih dalmatinskih jela na prirodnoj vatri. Unutarnje dvorište omeđeno je i ‘starom kućom’ te kamenim stubištem koje vodi do šarmantnog malog balkona koji je najbolji prikaz lokalne arhitekture starih vremena.

Upravo tim stubama dolazi se i do drugog apartmana na katu gdje ćete pronaći potpuno opremljen smještaj s prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom i prekrasnom terasom s pogledom na brački kanal i stare supetarske krovove.

Na ovom katu nalaze se i kupaonica s ugrađenim tušem te dvije spavaće sobe s bračnim krevetima. Oba apartmana House Šumice mogu primiti do osam osoba, ali ih se može unajmiti i kao jedinstvenu kuću za odmor za 16 osoba.

Posebnost cijelog ovog zdanja definitivno je apsolutna intimnost i tišina, ali i primjetno očuvanje lokalne tradicije, kao i to da je gostima sve dostupno na samo pet minuta hoda – bilo da govorimo o plaži, trgovini i nekim drugim zanimljivim supetarskim sadržajima.

A kako izgleda ovo beskrajno lijepo i autentično supetarsko zdanje za odmor u kojem će vas jednako osvojiti i spektakularni bazen, donosimo vam u sklopu članka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba