TV PREPORUKA

Hotel Transilvanija, Wolverine i još devet filmskih naslova čeka vas na malim ekranima

Vikend možete provesti i uz nekih od ovih 11 filmova

Ako ovog vikenda umjesto izlaska odaberete ostanak kod kuće ili se iz đira vratite nešto ranije, zabaviti se možete uz dobre filmove koji vas čekaju na malim ekranima. Ljubitelji akcije doći će na svoje uz filmove Otmica metroa 123 i Wolverine. Ako pak više volite dramu tu su onda filmovi Greben spašenih i Ispovijest opasnog uma.

Otmica metroa 123, AXN, subota, 21 sat

Grupa naoružanih otmičara predvođena suludim Ryderom (John Travolta) otima lokomotivu podzemne željeznice s dvadesetak putnika i zahtjeva od gradonačelnika New Yorka otkupninu od deset milijuna dolara u roku sat vremena. Taj zahtjev pretvorit će radni dan dispečera Waltera Garbera (Denzel Washington) koji je preuzeo otmičarev poziv, u noćnu moru… Dvojica glavnih likova, Ryder i Garber, gotovo su neprestance u kadru što ostavlja malo vremena za profilaciju ostalih karaktera.

Hotel Transilvanija, FOX, subota, 21 sat

Evo jedne malo poznate činjenice o Drakuli: on ne samo da je Princ tame, nego je i otac. Pokušavajući zaštititi svoju kćerku Mavis, Drakula izmišlja priče o raznim opasnostima kako bi je odvratio od njezinog pustolovnog duha. Kao raj za Mavis, on otvara Hotel Transylvaniju, gdje njegova kći i neki od svjetski najpoznatijih čudovišta, Frankenstein i njegova nevjesta, Mumija, Nevidljivi čovjek, čopor vukodlaka i ostali mogu uživati u miru i sigurnosti. Za Drakulu nije nikakav problem ugostiti sva ta legendarna čudovišta. Ali, cijeli taj svijet bi mogao biti uništen nakon što jedan običan mladić naiđe na hotel i baci oko na Mavis.

Greben spašenih, HRT1, subota, 22.20 sati

Doss je američki pacifist i vojnik obučen za prvu pomoć koji je iz vjerskih razloga odbio nositi ili upotrebljavati bilo kakvo vatreno oružje. Prva je osoba s prigovorom savjesti koja je dobila orden za iznimnu hrabrost u bitki na Okinawi… Američki filmski institut uvrstio je Greben spašenih među deset najboljih filmova godine. Nominiran je za šest Oscara na 89. dodjeli (za najbolji film, za najboljeg redatelja, za najboljega glavnog glumca (Garfield i najbolji zvuk), a dobio ga je za najbolje miksanje zvuka i najbolju montažu. Nominiran je za Zlatni globus za najbolji film, najboljeg redatelja i najboljega glumca; nominiran je u 12 kategorija za nagrade AACTA, od čega je dobio većinu.

Wolverine, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Godina je 1945. Kao ratni zatvorenik Logan (H. Jackman) je smješten u logoru blizu Nagasakija. Za vrijeme bombardiranja grada, Logana spašava japanski oficir Ichirō Yashida, koji ga zaštiti od atomske eksplozije. Danas Logan živi u Yukonu i izbjegava svaki društveni kontakt. I dalje ga muče halucinacije Jean Grey (F. Janssen), koju je morao ubiti kako bi spasio svijet. Pronalazi ga Yukio (R. Fukushima), mutant koji ima sposobnost predvidjeti kada će neka osoba umrijeti. Šalje ga Ichirō, sada predsjednik Uprave velikog tehnološkog konglomerata u Japanu, koji želi da Logana dođe k njemu kako bi mu vratio davnu uslugu.

Naprijed, HBO, nedjelja, 20 sati

U Disneyjevu i Pixarovu filmu dvojica tinejdžerske braće vilenjaka, Ian i Barley Lightfoot, dobivaju neočekivanu priliku provesti još jedan dan sa svojim pokojnim ocem te kreću u čudesnu potragu u Barleyjevu voljenom kombiju Guinevere. Kao i svaka dobra potraga, njihovo je putovanje ispunjeno čarobnim činima, kriptičnim kartama, nemogućim zaprekama i nezamislivim otkrićima. Ali kad neustrašiva mama dječaka, Laurel, shvati da su joj sinovi nestali, udruži se s polu lavicom, polu šišmišem, poluš korpionom, bivšom ratnicom takozvanom Mantikorom i kreće u potragu za njima. Opasne kletve na stranu, ovaj magični dan mogao bi značiti više nego što je itko od njih sanjao.

Možete li mi ikad oprostiti?, Cinemax, nedjelja, 20 sati

Melissa McCarthy glumi Lee Israel, najprodavaniju biografkinju slavnih osoba (i ljubiteljicu mačaka) koja je zarađivala u 70-ima i 80-ima, profilirajući osobe poput Katharine Hepburn, Tallule Bankhead, Estée Lauder i novinarke Dorothy Kilgallen. Kad Lee otkrije da joj više ne žele objavljivati knjige jer je izgubila korak s tržištem, ona svoju umjetničku formu pretvara u obmanu.

Charliejevi anđeli 2, Fox Movies, nedjelja, 20 sati

Anđeli pripremaju napad bez upozorenja čiji je ultimativni cilj pronalazak dvaju neobičnih prstenova u kojima je ugravirana važna informacija koja otkriva nove identitete svih osoba u Federalnom programu za zaštitu svjedoka. Kada svjedoci jedan po jedan počinju doživljavati vlastiti kraj, samo Anđeli, koristeći se neviđenom sposobnošću maskiranja, špijunaže i borilačkih vještina, mogu zaustaviti zlikovca, tajanstvenog palog Anđela koju glumi Demi Moore. Potpomognute povjerljivim kolegom Jimmy Bosleyom avantura superjunakinja započinje u zabačenom dijelu Mongolije, a završava onog trenutka kada je Dylan prisiljena suočiti se s mračnom tajnom iz vlastite prošlosti.

Jumanji: Dobrodošli u džunglu, Nova TV, nedjelja, 20.15 sati

Kada četvero srednjoškolaca otkrije staru igraću konzolu s igrom za koju nikada nisu čuli – Jumanji – odmah bivaju uvučeni u džunglu u igri, doslovce postajući avatari koje su odabrali: gejmer Spencer postaje mišićavi avanturist (D. Johnson), igrač footballa Fridge gubi “gornjih 60 cm svog tijela” i postaje Einstein (K.Hart), popularna djevojka Bethany postaje sredovječni profesor (J. Black), a povučena Martha postaje opasna ratnica (K. Gillan). Otkrivaju ne samo da Jumanji moraju odigrati nego i preživjeti. Da bi pobijedili i vratili se stvarni svijet, morat će krenuti na najopasniju avanturu svojih života, otkriti što je Alan Parrish ostavio prije 20 godina i promijeniti način na koji razmišljaju o sebi ili će zauvijek zaglaviti u igri.

Ispovijest opasnog uma, TV1000, nedjelja, 21 sat

Zovem se Charles Hirsch Barris. Pisac sam pop pjesama i TV-producent. Odgovoran sam za ispunjenje programa zatupljujućim zabavnim programom. Uz to, ubio sam 33-oje ljudi.Proslavio se na TV-u, no njegovi najveći dometi ostvareni su van televizije. Budući da Barris uživa u glamuru svog života zabave i špijunaže, stvari mu izmiču kontroli. Rastrgan je i između žene koja ga voli i one o kojoj mašta. Dobiva sve veće kritike na vrstu zabave koju promovira i postaje metom odbjeglog agenta.

Sve što želim si ti, Cinestar TV, nedjelja, 21.10 sati

John Tyree (C. Tatum) mladi je pripadnik specijalnih postrojbi američke vojske koji 2001. godine sa službe u Njemačkoj stigne na dvotjedni odmor u rodni grad Wilmington u Sjevernoj Karolini. Dok skrbi o svom bolesnom ocu Billu (R. Jenkins), jednog dana na kupanju ugleda privlačnu Savannah Curtis (A. Seyfried), studenticu u koju se zaljubi na prvi pogled. Nakon što se i Savannah ubrzo snažno zaljubi u njega, ona Johnu prije povratka na fakultet obeća da će mu često pisati tijekom sljedećih 12 mjeseci, sve dok opet ne stigne kući i dok se ponovo ne vide. No ostvarenju njihove ljubavi i romantičnih planova ispriječit će se mnoštvo nepredviđenih stvari.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba