VIKEND RECEPTI

Grilani ananas s lješnjacima prava je ljetna poslastica koju ćete htjeti isprobati odmah

FOTO: Vinka Tresić

Omiljenom ljetnom voću priliku pružite i u ovoj posve drugačijoj, toplo-hladnoj varijanti

Često i rado tražimo nove recepte za lagane ljetne deserte, posebice ako u njima glavno riječ vodi voće. Danas smo naišle na onaj iza kojeg stoji Vinka Tresić, blogerica čiji nam Instagram profil redovito posluži kao sjajna inspiracija. Pažnju nam je privuklo to što je omiljeni ananas odlučila pripremiti grilu, i to sa zanimljivim dodacima, poput lješnjaka i kokosovog mlijeka. Kako ga pripremiti, provjerite u nastavku.

GRILANI ANANAS

Vinka Tresić

Što trebamo?

1 zreli ananas
sirup od datulja (ili javorov sirup)
nasjeckani lješnjaci
listići mente
sok jedne limete
100 g namočenih indijskih oraščića
pola šalice kokosovog mlijeka

Kako pripremamo?

U blender stavite namočene indijske oraščiće (moraju biti namočeni barem pola sata), kokosovo mlijeko i sok limete te blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte smrznute banane nasjeckane na komadiće i blendajte dvije minute ili dok ne dobijete gustu smjesu bez komadića.

Smjesu prebacite u posudu i stavite u zamrzivač. Uključite električni roštilj. Očistite ananas tako da prvo odstranite koru, narežite na ploške i izdubite rupu u sredini. Stavite na električni roštilj i grilajte otprilike dvije minute sa svake strane.

Na kraju servirajte sa sirupom od datulja, nasjeckanim lješnjacima, listićima mente i sladoledom od banane i limete.