intervju

Glumac Adam Scott uživa raditi na seriji Big Little Lies, a otkrio je i kakva je Meryl Streep

Glumac Adam Scott otkrio je neke detalje o svom liku iz serije Big Little Lies, ali i progovorio o ženskoj dominaciji na setu te kako je upoznao Meryl Streep

Druga sezona serije Big Little Lies, koju smo dugo i željeno iščekivali, konačno je stigla. Umjesto bingeanja, osuđeni smo iz tjedna u tjedan napeto odbrojavati do svake iduće epizode, a dosad smo imali prilike pogledali tek njih dvije. Ovu jednu od najnagrađivanijih serija snimljenih u posljednje vrijeme i u drugoj sezoni predvode rado viđene Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz, Shailene Woodley i Laura Dern oko kojih se i dalje vrti radnja te stvaraju intrige, a sada im se pridružila i briljantna Meryl Streep, koja je cijelu priču još, kako svojim likom, tako i glumom, definitivno začinila.

Muška strana serije

I iako će mnogi reći kako je riječ o serijalu u kojem dominiraju žene, kako ispred, tako i iza kamere jer su je neke od glavnih akterica i producirale, ne možemo zanemariti i mušku stranu cijele priče. Jedan od istaknutijih glumaca u Big Little Lies svakako je Adam Scott koji utjelovljuje Eda Mackenzieja, supruga Madeline Mackenzie koju tumači Reese Witherspoon. Pa, kako bismo dobili što bolju priču iz muške perspektive donosimo vam intervju s ovim 46-godišnjim američkim glumcem.

Na pitanje o braku Mackenzieja, koji je u prvoj sezoni završio na klimavim nogama te jednako tako i ostao u drugoj sezoni, Scott kaže kako su se mnoge stvari promijenile nakon nemilog događaja, koji je samo potencirao i otvorio neke stare rane, ali i stvorio nove.

“Mislim da se Ed malo zapitao tko je on, što je on, gdje pripada, te koji je njegov identitet izvan samog braka. On se konačno želi izdignuti iznad premise da je on tu uvijek za Madeline koja ga kao treba. On je jako voli, ali ipak želi pronaći i sebe izvan tog braka”, pojašnjava Adam Scott o svom liku te govori kako mu je u seriji Madeline njegovom liku jako malo toga rekla o samom incidentu koji se dogodio i da je to zapravo žarište problema njihovog braka – što mu ona ne govori stvari.

“To je jako loše, pogotovo za nekoga tko bi recimo primio metak za voljenu osobu, a Ed je upravo takav lik”.

Ženska dominacija formula je za uspjeh

I iako je serija sama po sebi prepuna tajni i intriga, Adam kaže kako mu je u scenariju zapravo super to što svi likovi apsorbiraju sam incident, kao i sve događaje, na posve drugačiji način.

Na pitanje o tome kako je serija ipak okarakterizirana kao ženska u smislu glavnih uloga, činjenica je da je u drugoj sezoni ipak malo više prostora dano muškarcima. Adam komentira kako je to odlično, ali posebice to što žene dominiraju jer da je na setu, upravo iz tog razloga, stvorena jedna vrlo kreativna i moćna atmosfera.

“Reese i Nicole su odlične producentice. Recimo, s Nicole često znam pričati o liku i ona prema tome ima vrlo inspirativan i motivirajuć moment, to je kao da pričaš s nekom znanstvenicom. Mislim, obje imaju jako dobar osjećaj za emociju koju treba prenijeti dalje, a i okupile su na setu odličnu ekipu. Ovo je zapravo jedan jako veseli set. Na ovom projektu su svi sretni, a to onda znači da su producenti jako dobri kao i tim.”

Čitanje scenarija i upoznavanje s Meryl Streep

Na pitanje jesu li žene na višim pozicijama te koje možda mogu situaciju sagledati na jedan malo drugačiji način za razliku od muškaraca, te unijeti neku drugačiju, motiviraniju energiju, Adam je rekao kako se u potpunosti slaže s tom tezom.

“Primjerice, svakodnevno gledam svoju suprugu, producenticu, kako rješava neke probleme jer imamo zajedničku firmu. Gledajući nju kako ona to hendla sve se nekako čini jednostavnije, ne znam, žene nekako imaju tu neku drugačiju moć. Iskreno, ne bih se bunio da do kraja života radim na setovima koje predvode žene”, poručio je te se za kraj dotaknuo i suradnje s jednom i jedinom Meryl Streep, za koju kaže da je sjajna i da ju je eto imao prilike upoznati, što rijetki imaju.

https://www.youtube.com/watch?v=eCWevZV945M&t=12s

“Vidjeli smo se prije zajedničkog iščitavanja scenarija. Pričali smo kratko i bila je nevjerojatno simpatična. Laura Dern mi je nakon upoznavanja, koje je sve gledala iz prikrajka, prišla i rekla da sam se dobro držao s obzirom na to da je to bio uzbudljivi moment u kojem si zapravo nesvjestan da se upoznaješ s Meryl”, otkrio je ponosno Adam, koji je jedan od rijetkih koji će se u svojoj glumačkoj karijeri moći pohvaliti kako je stajao uz bok jednoj takvoj moćnoj glumačkoj personi kakva Streep i dalje jest.

Drugu sezonu serije Big Little Lies možete pratiti na HBO-u ili na HBO Go.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba