GASTRO

Gledati ih ili pojesti? Ove stvarno impozantne torte krase neka od najpoznatijih umjetničkih djela

Njihove torte naprosto oduzimaju dah. Doza umjetnosti, apstrakcije, kreativnosti i vrhunskih sastojaka spojena je u brendu Tortik Annushka

Duo Madina i Tortik Yavorskaya talentirani su slastičari iz Moskve, a zajedno djeluju pod jedinstvenim imenom Tortik Annushka. Njihova posebnost leži u činjenici da ne rade klasične slastičarske proizvode, nego torte koje su prava mala umjetnička djela.

Naime, svaku njihovu tortu krasi rad niza slavnih umjetnika, a koja je, kako otkrivaju za Mymodernmet.com, napravljena za neku specijalnu priliku kao što su vjenčanja, rođendani itd. I dok je Madina akademski slikar, njegov brat Tortik je arhitekt. Potaknuti svojim strastima i ljubavi prema umjetnosti općenito, spontano su se odlučili na projekt sa slastičarstvom, ali na malo drugačiji način zbog čega su i osnovali brend Tortik Annushka 2009. godine.

Oboje ističu kako u svom radu preferiraju skulpturalne forme, ali i eksperimentiranje. “Uvijek radimo zajedno i međusobno se inspiriramo.” poručuje ovaj svestrani dvojac čije su torte na Instagramu jedne od najljepših i najspektakularnijih. Iako ćete njihove torte na prvu poželjeti samo gledati u nekom muzeju, činjenica je da su one itekako jestive te vrlo ukusne što nije zanemarivo. Ako vas je ovaj projekt zaintrigirao kao i nas, njihove dosadašnje spektakularne radove možete pogledati na Instagram profilu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube