Gdje u Zagrebu pojesti zbilja dobar kroasan? Obišli smo craft pekarnice i pripremili vodič
Izdvojili smo nekoliko slatkih, ali i slanih varijanti
Nakon što smo napravili vodič kroz najbolje slastice, a onda i kruhove zagrebačkih craft pekarnica, na red je stigao i onaj za kroasane. Nećemo se ni pokušati praviti da nam je taj zadatak teško pao, budući da su kroasani jedan od omiljenih pekarskih proizvoda naše redakcije. Zaputili smo se na provjerene adrese craft pekarnica kojima smo i inače vjerni; u Bread Club, Pierre Sweet Escape, Koricu, Kuraž i Bekeraj, i ondje zamolili da nam kažu koji su im okusi kroasana najpopularniji. Cijeli vodič kroz brojne slatke i slane varijante možete provjeriti u nastavku.
Bread Club (Trakošćanska 42, Vlaška 27)
Croissant badem
Što: kroasan s punjenjem od badema, posipan listićima badema
Cijena: 15 kuna
Croissant Mortadella
Što: slani kroasan s mortadellom, mozarellom, crnim maslinama i pistacijom
Cijena: 22 kune
Pierre Sweet Escape (Ljubljanica 29)
Kroasan malina
Što: kroasan s punjenjem od malina, s malo vanjskog nadjeva
Cijena: 16 kuna
Kroasan pistacija
Što: kroasan s punjenjem od pistacija, s malo vanjskog nadjeva
Cijena: 16 kuna
Korica (Preradovićeva 39, Martićeva 18, Deželićeva 36)
Croissant s bademima
Što: kroasan s punjenjem od badema, posipan listićima badema
Cijena: 12 kuna
Lisnato sa šunkom i sirom
Što: slani kroasan sa šunkom i sirom
Cijena: 11,50 kuna
Kuraž (Tržnica Dolac, Tržnica Kvatrić, razne lokacije)
Kroasan marelica
Što: kroasan punjen voćnim namazom od marelice
Cijena: 7 kuna
Bekeraj (Tuškanova 24)
Što: kroasan punjen kremom od čokolade i lješnjaka
Cijena: 7 kuna