Nekad je nužno odabrati stranu
GASTRO VODIČ

Gdje u Zagrebu pojesti zbilja dobar kroasan? Obišli smo craft pekarnice i pripremili vodič

FOTO: Aleksandar Selak

Izdvojili smo nekoliko slatkih, ali i slanih varijanti

Nakon što smo napravili vodič kroz najbolje slastice, a onda i kruhove zagrebačkih craft pekarnica, na red je stigao i onaj za kroasane. Nećemo se ni pokušati praviti da nam je taj zadatak teško pao, budući da su kroasani jedan od omiljenih pekarskih proizvoda naše redakcije. Zaputili smo se na provjerene adrese craft pekarnica kojima smo i inače vjerni; u Bread Club, Pierre Sweet Escape, Koricu, Kuraž i Bekeraj, i ondje zamolili da nam kažu koji su im okusi kroasana najpopularniji. Cijeli vodič kroz brojne slatke i slane varijante možete provjeriti u nastavku.

Bread Club (Trakošćanska 42, Vlaška 27)

Croissant badem

Aleksandar Selak

Što: kroasan s punjenjem od badema, posipan listićima badema
Cijena: 15 kuna

Croissant Mortadella

Aleksandar Selak

Što: slani kroasan s mortadellom, mozarellom, crnim maslinama i pistacijom
Cijena: 22 kune

Pierre Sweet Escape (Ljubljanica 29)

Kroasan malina

Aleksandar Selak

Što: kroasan s punjenjem od malina, s malo vanjskog nadjeva
Cijena: 16 kuna

Kroasan pistacija

Aleksandar Selak

Što: kroasan s punjenjem od pistacija, s malo vanjskog nadjeva
Cijena: 16 kuna

Korica (Preradovićeva 39, Martićeva 18, Deželićeva 36)

Croissant s bademima

Aleksandar Selak

Što: kroasan s punjenjem od badema, posipan listićima badema
Cijena: 12 kuna

Lisnato sa šunkom i sirom

Aleksandar Selak

Što: slani kroasan sa šunkom i sirom
Cijena: 11,50 kuna

Kuraž (Tržnica Dolac, Tržnica Kvatrić, razne lokacije)

Aleksandar Selak

Kroasan marelica

Što: kroasan punjen voćnim namazom od marelice
Cijena: 7 kuna

Bekeraj (Tuškanova 24)

Aleksandar Selak

Što: kroasan punjen kremom od čokolade i lješnjaka
Cijena: 7 kuna