FILM

Fake Famous razotkriva koliko su zapravo lažni životi influencera na društvenim mrežama

Film prati tri ambiciozna influencera kojima je jedini cilj postići slavu na društvenim mrežama

Novi HBO-ov dokumentarac, Fake Famous zabilježit će uspone i padove tri influencera i njihovog puta do slave na društvenim mrežama. Kao što kaže sam naslov, istražit će i sumnjive radnje, od obmanjujućih snimanja do izravne kupovine lažnih pratitelja. Film je režirao novinar koji se bavi kategorijom tehnologija, Nick Bilton, a cilj mu je bio istražiti kako industrija utječe na društvene mreže kroz inovativan socijalni eksperiment.

U fokusu je troje mladih iz Los Angelesa koji imaju relativno malo pratitelja i pokušavaju postati poznati influenceri. U traileru jasno možemo vidjeti izmišljene prizore za njihov Instagram feed kao i lažno poziranje u privatnom avionu. Budući da živimo u raljama kapitalizma, ovi lažni životi vode i do nekih prilično luksuznih brendova, a dok grade svoj život na mrežama, influenceri grabe i gomilu besplatnih stvari. “Najuspješnijima od njih plaća se čitavo bogatstvo kako bi se brendovi oglašavali baš na njihovim mrežama” istaknuto je u dokumentarcu.

Film će također imati komentare i intervjue sa stručnjacima na tu temu, poput izvjestitelja New York Timesa, Taylora Lorenza. Fake Famous emitirat će se na HBO-u, a streaming na HBO Maxu, 2. veljače. U nastavku bacite oko na trailer.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube