DOGAĐANJA

Evo tko se sve pojavio na svečanom otvorenju izložbe Priče koje kroje Varteks

Jučer je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, uz nazočnost brojnih uzvanika iz kulturnog, umjetničkog i političkog života otvorena izložba Priče koje kroje Varteks

Jučer je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, uz nazočnost brojnih uzvanika iz kulturnog, umjetničkog i političkog života otvorena izložba o stoljetnoj povijesti jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj, Varteks. Izložbu “Priče koje kroje Varteks” otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz prisustvo gradonačelnika grada Varaždina Ivana Čehoka, ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt Miroslava Gašparovića te predsjednika Uprave tvrtke Varteks Nenada Bakića.

Izložbi su nazočili brojni visoki dužnosnici, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospođa Nataša Mikuš Žigman, ministri u Vladi Republike Hrvatske, Blaženka Divjak i Tomislav Ćorić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras kao i brojna druga poznata lica iz kulturno umjetničkog života.
Predsjednik Uprave Varteksa, Nenad Bakić zahvalio je svima na dolasku i potpori u realizaciji ove izložbe koja za Varteks ima neizmjeran značaj.

Posebno je naglasio da Varteks većim fokusom na modu, proizvedenoj u vrhunskoj kvaliteti i vrhunskim materijalima, umjesto na uslužne djelatnosti za druge, povećava vrijednost za sve dionike, ali i cijelu hrvatsku modnu industriju. Posebna atrakcija na otvorenju uz novu kolekciju vrhunskih Varteks kaputa bio je Varteksov Modabus parkiran ispred Muzeja, koji je nastao po uzoru na autobuse iz tridesetih godina prošlog stoljeća, kada je Tivar (Tekstilna industrija Varaždin) koji je 1947. promijenio ime u Varteks, odlazio sa svojim proizvodima u mjesta gdje nije imao trgovine.

Obraćajući se nazočnima na otvorenju, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, izrazio je svoje zadovoljstvo izložbom koja ide u korak s očuvanjem hrvatskog obrta i industrije, što je jedan od glavnih zadataka Muzeja za umjetnost i obrt od njegovog osnutka. Također je zahvalio svim timovima i suradnicima koji su radili na realizaciji izložbe. Ravnatelju Gradskog muzeja Varaždin Ivanu Meseku, suradnicama na izložbi Andrei Klobučar iz MUO i Ljerki Šimunić iz GMV-a, kreativnoj direktorici Varteksa Martini Vrdoljak-Ranilović, Vesni Loparić, specijalistici za marketing iz tvrtke Varteks, mr.sc. Vesni Jurić Bulatović, inicijatorici izložbe u MUO i voditeljici odjela marketinga i PR-a, kao i cijelom timu agencije Brigada koji potpisuju dizajn postava i vizualni identitet izložbe na čelu s Damjanom Geberom.

Zagrebačka izložba nastala je na temeljima prošlogodišnje izložbe Stoljeće tekstila održane u Gradskom muzeju Varaždin, a u Zagrebu je u novom postavu realizirana u suradnji Muzeja za umjetnost i obrt, Gradskog muzeja Varaždin i tvrtke Varteks d.d. Kustosice zagrebačke izložbe su Adriana Prlić iz Muzeja za umjetnost i obrt i Spomenka Težak iz Gradskog muzeja Varaždin.
Izložba je otvorena do 6. listopada, a pratiti će je bogat edukativni program, posebna vodstva, prezentacije kao i kreativne radionice pod vodstvom Pedagoškog odjela MUO u suradnji s Varteksom i Tekstilno-tehnološkim fakultetom iz Zagreba.

Evo tko je sve došao:

Petra Vugrinec, Davor Vugrinec

Romano Decker

Tihana Harapin Zalepugin, Josip Tešija

Tomislav Babić, Otto Barić, Denis Cupić

Tončica Čeljuska

Vedrana Ergić

Vedrana Ergić, Romano Decker

Vesna Jurić Bulatović,Nenad Bakić,Martina Vrdoljak Ranilovic_Miroslav Gasparovic_Vesna Loparic

Vinko Filipić, Sanela Seferagić Filipić

Vjeko Mandić, Tomislav Grgić

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba