DIZAJN INTERIJERA

Ovaj spektakularan stan dokaz je da se u malom prostoru može živjeti u velikom stilu

Da u malo kvadrata stane jako puno stila dokaz je ovaj genijalno uređen stan u Beogradu. Arhitekt i dizajner Filip Rašković rekao nam je više

U beogradskom naselju Šumice pronašle smo jedan pravi mali interijerski dragulj. Stan je to koji je savršen primjer da se u jako malo kvadrata može implementirati puno stila, za što je zaslužan arhitekt i dizajner Filip Rašković. Upravo on nam je i otkrio o kakvom je točno stanu riječ, odnosno kako je zapravo izgledalo njegovo stvaranje od ideje do realizacije.

Ana Kostić

“Osnova projekta je proizašla iz razrade funkcionalne sheme i ideje da se i u malom prostoru može ugodno živjeti u velikom stilu. Prostor je organiziran tako da se u samo 30 četvornih metara stvori što više raznovrsnih ambijenata, a da opet zadrži otvorenost i prohodnost prostora. Pa se tako dnevna zona vrlo lako transformira u spavaću spuštanjem kreveta sakrivenog u pregradnom drvenom ormaru” objašnjava Rašković te skreće pažnju kako u ovom prostoru jako puno stvari ima više funkcija što je odlično rješenje za male životne prostore.

Ana Kostić

Centralni dio tako je rezerviran za blagovaonicu koja u ovom slučaju predstavlja i zonu za rad te zabavu. Isto tako, cijela strana zida je transformabilna jer se iza drvenih letvica kriju sadržaji poput kuhinjskih uređaja (hladnjak itd.) kao i detalji za kućni ured te garderoba. Što se pak tiče kolorita i materijala, u cijelom stanu kombinirani su svijetlosivi tonovi drvo, mramor na šanku, a kao lajtmotiv ubačena je šumsko zelena boja kao asocijacija za obližnji park Šumice koji je poslužio kao početna točka da se u prostoru stvori ambijent prirodnog okruženja. Upravo taj efekt nastavlja se i u spavaćem dijelu u obliku zidne tapete, koji je prije njezinog stvaranja zapravo skriven.

Ana Kostić

Od namještaja je pored ugradbenih ormara rađena i custom-made sofa koja dolazi u baršunasto zelenom izdanju, a koja je smještena na crnoj drvenoj bazi koja zapravo služi i kao podrška pri spuštanju i formiranju kreveta za spavanje. Stan se naravno može pohvaliti i s nekoliko dizajnerskih komada namještaja. Naslonjač i coffee stolić su s potpisom brenda Ethnicraft, barske stolice su Menu space Afteroom, dok je rasvjeta (stropna i podna svjetiljka) hrvatskog dizajn brenda Grupa. A kako u cijelosti izgleda ovaj zbilja impresivno kreiran mali stan u Beogradu donosimo vam u sklopu članka.

Ana Kostić

Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić

Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić
Ana Kostić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba