GASTRO

Esplanade ima genijalnu ponudu uskršnjih jela za van. A možete i kod njih na prigodni brunch

FOTO: Esplanade arhiva

Uživajte u pinci, patki s mlincima, terini od guščje jetre i brojnim drugim delicijama

U slučaju da Uskrs želite provesti u odmoru, bez primisli o silnom pripremanju hrane, predlažemo vam da razmotrite jednu od opcija koje nudi kuhinja hotela Esplanade. Ako vam je cilj izaći van, počastite se nedjeljnim uskršnjim brunchem na legendarnoj Oleander terasi hotela, i uživajte u pjenušcu dobrodošlice i raskošnim jelima poput koktela sa škampima, guščje jetre, kamenica s limetom, proljetne juhe od šparoga, zeca u umaku od slanutka, Esplanadine štruklma, pečenog filea palamide s čičokama i sirupom od naranče, kremastog rižoto sa šparogama, slasnog dimljenog kotlet od crne slavonske svinje, a tu je i kolekcija privlačnih slastica poput Ferrero čokoladnog jajeta punjenog tekućom mliječnom kremom, flambiranih jagoda u kremi od pjenušca i bosiljka ili čokoladnog moussea s komadićima kandirane naranče. Za potpuni doživljaj odmora, možete bukirati i noćenje s doručkom, u kojem slučaju dobijete i prigodni poklon – domaću pincu.

Oleander terasa
Arhiva Esplanade

Ako Uskrs, pak, ipak želite provesti kod kuće, a svejedno uživati u jelima jedne od najboljih kuhinja u gradu, imate i opciju Gourmet kolekcije poslastice za van. Od predjela posebno izdvajamo terinu od guščje jetre i slavni Esplanade beef tartar, topla preporuka ide i za kremastu juhu od kukuruza, a tu su i dvije vrsta quichea, s lososom ili špekom. Glavna jela, koja se rade u količini za 4 do 6 ljudi zvuče posebno primamljvo, a neka od njih su Pečena janjeća koljenica s mladim krumpirom i mrkvom, Obrazi crne slavonske svinje, pečene čičoke, umak od porta, krema od celera i crnih tartufa te Sočna vruća pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem s umakom od naranče i anisa.

Rillettes od patke, gel od češnjaka, crostini
Arhiva Esplanade

Naravno, tu su i slastice; njihovi domaći suhi kolačići, orahnjača i makovnjača, a onda i Esplanade signature kolač s kandiranim voćem,
orašastim plodovima i čokoladnom glazurom. Cijeli proces narudžbe i podizanja gotove hrane prilično je jednostavan; kontaktirate ih, odaberte jela, izvršite uplatu i sve skupa podignete na stražnjem ulazu hotela u dogovoreno vrijeme. Sve detalje ponude, kao i cijene, možete pogledati ovdje.

 

Terina od guščje jetre, chutney od jabuke, brioš
Arhiva Esplanade
Čokoladno jaje punjeno mliječnom kremom
Arhiva Esplanade
Dimljene srdele u marinadi i domaći kruh s ružmarinom
Arhiva Esplanade
Confit od telećeg flama s mladim krumpirom i šparogama
Arhiva Esplanade
Obrazi crne slavonske svinje, pečene čičoke, umak od porta2
Arhiva Esplanade
Pečena janjeća koljenica s mladim krumpirom i mrkvom
Arhiva Esplanade