DIZAJN INTERIJERA

Eksterijer vile u blizini Lovreča izgleda odlično i po danu i po mraku. Dizajner nam je rekao više o svemu

Dizajner Sandro Užila objasnio nam je ideju uređenja zbilja divnog vanjskog prostora jedne istarske vile

U malom istarskom naselju Heraki, u blizini Lovreča jedna vila doživjela je rekonstrukciju. Postojeća kamena danas je postala sjajan prikaz spoja tradicionalne i moderne arhitekture poštujući pritom sam izgled lokacije u kojoj se ona nalazi. No, ono što posebno privlači pažnju jest eksterijer samog objekta iza kojeg stoji dizajner Sandro Užila.

“Vanjski dio koncipiran je tako da gost koji će boraviti u ovoj prekrasnoj vili ima pogleda na okolnu prirodu. U cijelom projektu bitna je i privatnost, pa sam tako odlučio napraviti kaskadni sistem eksterijera budući da je i sam teren u padu, ali se poigrati i s materijalima kao što su kamen i beton” priča nam Užila koji objašnjava kako je ulaz u kuću s parkinga, gdje se kroz prvih šest stepenica dolazi na drugu razinu. Upravo se ondje nalazi put omeđen različitim ukrasnim mediteranskim grmljem.

Na razini iznad do koje se prilazi s drugih šest stepenica, koje ujedno vode na najvišu razinu, smješteno je sunčalište s ležaljkama, stol i stolci kao dio vanjske blagovaonice, infinity kameni tuš, masline, ali i vaze s raznim ukrasnim biljkama. “Na toj razini, ispred sobe u prizemlju, sakrivena iza kamenih zidova pozicionirana je i još jedna lounge zona naglašena biljkama” dodaje dizajner koji ističe kako se u cijelom projektu eksterijera poigrao s biljkama.

Njih je iskoristio tako što je projektirao svojevrsna korita uz stubišta, sunčalište, lounge zone itd. Neizostavan u cijelom projektu je i multisport teren s koševima, golovima i mrežama za tenis te odbojku koji se isto nalaze na trećoj razini. Osim što na taj način ova vila nudi i mogućnost aktivnog odmora, Sandro poručuje kako je s tim potezom želio osigurati svojevrsnu dozu privatnosti ako netko nekad odluči graditi u tom dijelu. A kako je zamislio i projektirao eksterijer ove lijepe kamene istarske vile, koja magično izgleda i po danu i po mraku, donosimo vam u sklopu članka.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba