VIJEST

Ekologija, rasna diskriminacija, Brexit i neuspjeh filma Cats bile su glavne teme sinoćnje dodjele nagrade BAFTA

Najduhovitija i prilično dojmljiva na sinoćnjoj dodjeli BAFTA nagrada bila je glumica Rebel Wilson. Evo što su ona i mnogi drugi imali za reći

Sinoć je u Royal Albert Hallu u Londonu održana svečana dodjela nagrada koje uručuje Britanska akademija za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), i to po 73. put. Ukupno sedam nagrada osvojila je povijesna drama 1917 redatelja Sama Mendesa, i to u bitnim kategorijama kao što su najbolji film te najbolja režija o čemu smo detaljno pisali ovdje.

Osim glamura i crvenog tepiha, naglasak ovogodišnje BAFTA-e bio je na ekološkoj osviještenosti i održivoj modi te je iz organizacije prije samog događanja upućen apel da uzvanici za svečanost ili posude odjeću ili odjenu nešto što su već prije nosili.

Osim toga, bila im je poslužena veganska hrana, a voda se nije pila iz plastičnih bočica. Uz to, zvijezdama je dana napomena da se u govorima zahvale ili predstavljanja kategorija ne osvrću na probleme klimatskih promjena i ekologije ako sami po tom pitanju ništa konkretno ne čine.

Na temu govora, najveće razočaranje večeri bio je sam voditelj Graham Norton, odnosno njegov uvodnik govor, čije dosjetke i humor većini nisu sjele, ne zato što su bile agresivne, brutalne ili pak kontroverzne, nego jer jednostavno nisu bile duhovite i britke. Da je tome stvarno tako, jasno je bilo već na licima iz publike, ali i prema komentatorima na forumima i medijskim kritikama koje kažu kako ovo sinoć jednostavno nije bio on. Brexit i film Cats bile su okosnice kad je zafrkancija u pitanju, a na tu temu se između ostalog našalila pošteno i australska glumica Rebel Wilson koja je sinoć svojim govorom i humorom osvojila sve prisutne.

Iako je dobio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, Brad Pitt je nije mogao sinoć osobno primiti pa je to za njega učinila kolegica Margot Robbie koja je ujedno pročitala njegov govor zahvale. On se našalio na vlastiti račun te je sebe usporedio s Brexitom, jer kako kaže, on i Velika Britanija sada imaju nešto zajedničko, oboje su solo igrači.

Nagrada za najbolju mušku glavnu ulogu otišla je u ruke Joaquina Phoenixa za Jokera, a on je svojih nekoliko minuta na pozornici iskoristio za gorući i sveprisutni problem rasne diskriminacije, kako u društvu, tako i u filmskoj industriji. O čemu se još govorilo i tko je sve govorio donosimo vam u videu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba