DOGAĐAJ

Drugu godinu zaredom kod Vidikovca u Maksimiru održava se Festival zdravlja

Festival zdravlja drugi put u Maksimiru

Festival zdravlja još će jednom, ovog vikenda, čak dva dana, okupiti stručnjake, liječnike, kineziologe, nutricioniste i zainteresiranu javnost na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama i panel diskusijama na temu zdravlja 3. i 4. srpnja kod Vidikovca u Maksimiru.

Godina iza nas ostavila je otvorena mnoga pitanja, a sa zdravstvenim posljedicama tek ćemo se suočiti. Zato ovaj vikend u Maksimiru saznajte što možete učiniti za sebe i za svoju obitelj jer od 10 ujutro pa sve do navečer, družimo se na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive diskusije o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivne preglede. Program počinje u subotu, 3. srpnja u 10 sati prigodnim ljetnim panelom Sunce – prijatelj ili neprijatelj naše kože powered by Eau Thermale Avene, a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole.

Panel

Na bio&bio štandu započnite dan smoothiejima, a u popodnevnim satima upoznajte se sa zdravim receptima i zalogajčićima Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga. Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznajte na panelu Postpandemijska pandemija – debljina, powered by Pliva. Pliva, koja ove godine slavi i 100. rođendan, osigurala je svim posjetiteljima u subotu besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2.

Radionica bio&bio

U sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta napravite detaljnu analizu tjelesne mase i saznajte biološku starost vašeg organizma. U popodnevnim satima u hladu maksimirske šume saznajte kako je nastao domaći brend zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker koje su ujedno i službene maske festivala kako bismo se pridržavali svih epidemioloških mjera.

Nedjelju započinjemo vježbanjem powered by HEP Hodanje je lijek, a odmah poslije saznajte zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma od renomiranih stručnjaka kineziologa, nutricionista i farmaceuta powered by Farmacia. Osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu njihova pop up sportskog savjetovališta možete dobiti i savjete o prehrani sukladno vašem zdravstvenom statusu i statusu treniranja.

Radionica Sjedi 5

Ako želite provjeriti opće stanje svoga organizma, kod Croatia Poliklinika kupole potpuno besplatno provjerite krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom – tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma. A na panelu Postcovid stanje uma, powered by Croatia Poliklinika saznajte kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti. bio&bio je za posjetitelje i u nedjelju pripremio radionice zdrave kuhinje uz Maju Brekalo, a Franck je osigurao pauzu uz kavu i čaj.

Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani Ljeto bez parea i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje. Raspored svih događanja provjerite na Facebook stranici.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube