INTERNET

Dosta fora stvar, sada imamo bežični internet u javnom prijevozu, isprobale smo kako radi

Nema više izlike ili straha da ostanete bez interneta, od danas je uveden bežični internet u javni prijevoz

Od danas sav posao koji trebate obaviti na putu do posla možete obaviti puno brže i jednostavnije jer je u ZET-ovom javnom prijevozu uveden bežični internet. Ovo bi značilo da ako vam se ikada dogodi da potrošite sav internet na mobitelu, ili vam jednostavno sporo radi, sav posao ili dopisivanja i dalje možete obaviti u javnom prijevozu putem njihove mreže. Isprobale smo kako radi

Za surfanje je sasvim dovoljno

Kao i kod većine javnih bežičnih mreža mislile smo kako ćemo se morati prijaviti, ali to nije bilo potrebno. Jedino što trebate je prihvatiti da koristite javnu mrežu, ali ne traži se da upišete svoje podatke ili mail kako to zna biti s nekim slobodnim mrežama. Nakon toga smo malo surfale po Super1 portalu, Instagramu i dopisivale se i moramo reći da je za surfanje brzina sasvim dovoljna. Ono što želimo reći je da ako slučajno ostanete bez mobilnog interneta, u javnom prijevozu se možete bez problema nekome javiti.

Napravile smo i besplatan speed test koji je pokazao da je download brzina jako mala, ali za surfanje i gledanje portala je bila sasvim dovoljna, dok je upload čak 3 što znači da ćete u tramvaju bez problema moći dići i koju sliku na Instagram.

Internet u javnom prijevozu je besplatan za sve putnike. Za sada je ta opcija uvedena u 60 tramvaja i 58 autobusa, dok je prvotni plan bio bežični internet uveti u 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa. Mi smo se spojile u šestici na putu iz Zapruđa do trga i internet je radio čitavim putem bez ikakvog problema.

Kako će biti kad će tramvaj biti pun i svi se spoje, ne možemo znati, ali ovaj projekt se čini kao stvarno super ideja.

U ostala vozila dolazi iduće godine

Kako navode iz ZET-a, implementacija sustava za bežični internet u ostala vozila se nastavlja i njen završetak se očekuje u prvoj polovici iduće godine. Ovaj projekt pozitivan je pomak za turiste, ali i nas lokalce jer sigurno se barem jednom dogodilo da ste ostali bez interneta u nekoj ključnoj situaciji.

Super stvar je i što ove godine, kao još jedno poboljšanje turističke usluge za vrijeme Adventa, imamo 12 novih atraktivnih elektro vozila za prijevoz putnika, s pet sjedećih mjesta. Radi se o tihim i potpuno ekološki prihvatljivim oblicima prijevoza koja će poslužiti za prijevoz turista središtem grada.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba