SMS INTERVJU

Dopisivale smo se s dečkima iz Orvela o novoj pjesmi i spotu koji su snimali pola godine

U novom izdanju SMS inturvjua s druge strane malog ekrana našli su se dečki iz benda Orvel

Dečki iz zagrebačkog benda Orvel su prije par dana predstavili novi singl “2020” i spot za njega na kojem su radili pola godine. Radi se o singlu s njihovog nadolazećeg albuma koji stiže iduće godine, a izlazak novog spota iskoristile smo kao povod za SMS intervju u kojem su nam otkrili, malo je reći, svašta.

Bok dečki, gdje ste danas? Što radite trenutno?

Bok, danas smo na probi u našem DIVU, super velikom studiju od 12 kvadrata po čemu je i dobio ime, na supertajnoj lokaciji, prolazimo nove pjesme da budemo dobri na koncertu koji je za nekoliko mjeseci? Sad tek kad smo napisali shvaćamo da smo mogli ostati doma ispod dekice. Ne kao svi zajedno, ne spavamo zajedno. Dobro nekad nakon koncerta. Ovo ne ide u dobrom smjeru.

Kako ćete provesti ovaj tjedan? Je li snimanje albuma u punom jeku?

Svi na svoju stranu, na posao do sljedeće probe. Album smo snimili i u fazi je post produkcije i to traje neko vrijeme jer se ulažu ogromni napori i vrijeme da se to sve zajedno složi, znamo lako pretjerati u nasnimavanju, količini traka itd.

Stigli su novi singl i spot. Kako izgleda snimanje koje traje pola godine? Imate kakve anegdote za nas?

Ovo je pjesma oko koje smo se svi zajedno nekako našli tj. nekad se nekome iz benda manje ili više sviđa neka stvar dok je “2020” svima lijepo legla. Snimanje spota je trajalo malo dulje zbog količine lokacija, nismo znali hoće li nam uopće sve zamišljeno stati u 4 minute. U bend nam se vratio naš bubnjar Petar Novak, s njim je došao val nove energije pa smo si zadali malo teži spot da to iskoristimo. Anegdota… zapravo je svako snimanje prošlo baš dobro jer smo snimali prijatelje, možda onaj dio iz šume, taj dio smo snimali ljetos, u vunenim kapama i jaknama, usred snimanja iza nas iz šume u kadar nam je dohodao neki tip, ostatak snimanja je otplesao, ali iza kamere. Trebali smo ga staviti u spot…

Definitivno ste ga trebali staviti u spot. Je li u planu kakav blagdanski koncert?

Nema ga u planu.

Što je sljedeće? Kad stiže album?

Pripremamo se za promociju, video za zadnji singl za početak 2019. je isto sada na redu, s njim ćemo van pustiti i cijeli album, a može se očekivati krajem ožujka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba