GASTRO VODIČ

Donosimo vodič kroz divne konobe u Istri i Dalmaciji koje još stignete posjetiti. Ondje jedu i domaći

Umjerene cijene, izdašne porcije i vrlo dobre namirnice

Kad razmišljamo o destinaciji za provođenje godišnjeg odmora, uvijek provjerimo i nalazi li se u blizini i kakvo mjesto s ukusnom hranom. Za slučaj da ste i vi, poput nas, željni nekih lokalnih, autentičnih priča, savjetujemo vam da razmislite o tome da posjetite neku od hvaljenih konobi diljem Istre i Dalmacije. Cijene će ondje uglavnom biti umjerene, porcije izdašne, a okusi maksimalno raskošni. Provjerene konobe u kojima se uvijek traži mjesto više, provjerite u nastavku.

Konoba Morgan, Brtonigla

Nanese li vas put u Istru, svakako razmislite o posjeti ovom mjestu. Terasa dolazi s pogledom koji je teško opisati riječima, a hrana, od domaćih džemova, preko narezaka, pa sve do delicija poput goveđih obraza s njokima od buće, uvijek je na razini.

Adresa: Bracanija 1, Brtonigla

Radno vrijeme: svaki dan osim ponedjeljka od 12 do 22 sata

View this post on Instagram

A post shared by Morgan | Restaurant & Villa (@morganrestaurantandvilla)

Konoba Buščina, Umag

Želite li probati provjerene istarske specijalitete, poput jela s boškarinom ili tartufima, pružite šansu Buščini. Osim toga, nude i vrlo dobre steakove.

Adresa: Buščina 18, Umag

Radno vrijeme: od ponedjeljka do (osim utorka, kad restoran ne radi) petka 15 do 23, subotom i nedjeljom od 13 do 16, pa 18 do 23

Konoba Puli Pineta, Žminj

Još jedan istarski adut, idealan za ljubitelje rustikalnog ugođaja i jednostavne, ali vrlo ukusne hrane, kao što su domaće tjestenine ili meso ‘na padelu’.

Adresa: Karlov vrt 1, Žminj

Radno vrijeme: svaki dan od 16 do 22 sata.

Boškinac, Novalja

Uz fine dining restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, Boškinac nudi i opciju konobe, gdje su jela jednostavnija. Kušajte ribu s gradela i povrćem, pečeno meso s krumpirom ili tek paške nareske uz masline – nećete se razočarati u svakom slučaju.

Adresa: Škopaljska 220, Novalja

Radno vrijeme: svaki dan od 13 do 23 sata, osim ponedjeljka od 18 do 23 sata

 

Konoba Boba, Murter

Chef i vlasnik, Vjeko Bašić, 2018. proglašen je chefom godine prema izboru prestižnog Gault&Millaua, zbog čega vas neće čuditi kad kažemo da ova konoba nudi ipak nešto višu razinu kuhinje, s lokalnim namirnicama i zaokruženom pričom koja osvaja na prvu.

Adresa: Ulica Butina 22, Murter

Radno vrijeme: od 13 do 15.30 pa od 18 do ponoći, ponedjeljkom zatvoreno

Konoba Vinko, Konjevrate

Budete li blizini Skradina, dileme nema – ovo je konoba koju morate posjetiti. Zašto? Pa postoje dva vrlo konkretna razloga; slavni Skradinski rižoto i pečeni odojak.

Adresa: Uz cestu 57, Konjevrate

Radno vrijeme: od 12 do 23, ponedjeljkom zatvoreno

Konoba Marenda, Šibenik

Ovdje se spravljaju jela poznata svima, poput girica, juhe s lešo mesom, buncek s pašta fažolom i punjenih paprika. Cijene su niske, a porcije vrlo izdašne.

Adresa: Ulica Bonina iz Milana 5, Šibenik

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 16, subotom od 8 do 15

Ćiba, Split

Zateknete li se u Splitu, i poželite jesti pravu domaću kuhinju, poput gregade ili škampa na buzaru, navratite upravo ondje gdje često zalaze i lokalci.

Adresa: Pojišanska 34, Split

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 11 do 18 sati

Orsan, Dubrovnik

Suprotno uvriježenom mišljenju, u Dubrovniku se može jesti i vrlo ukusna, domaća hrana po prihvatljivim cijenama. Pravi je dokaz tome ova konoba poznata po morskim specijalitetima, u kojoj redovito jedu i lokalci.

Adresa: Ulica Ivana pl. Zajca 4, Dubrovnik

Radno vrijeme: svaki dan od 8 do ponoći

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube