GASTRO

Domaća tjestenina s goveđim repom, janjeći burger ili lungić s povrćem? Pod Zidom ima novi odlični meni

FOTO: PR

Jedan od naših omiljenih restorana u centru grada vratio se s novom, jednostavnijom, ali nimalo slabijom ponudom

Dugogodišnji tim Bistroa Pod Zidom vratio se nakon kratke stanke, prepun pozitivne energije, upravo primivši, još jednu godinu u nizu, prestižnu preporuku najcjenjenijeg gastronomskog vodiča na svijetu, Michelina. Tim Pod Zidom Bistroa pripremio je novi jelovnik na kojemu se nalaze njihovi najpopularniji formati i jela u posljednjih sedam godina, te novi ljetni kokteli koji će oduševiti svakoga.

Stanku su iskoristili kako bi preuredili terasu s predivnim pogledom na katedralu, udahnuli novu svježinu u interijer i napravili novu atraktivnu web stranicu koja uključuje direktne rezervacije stolova u Pod Zidom Bistrou i smještaja u luksuznim Pod Zidom sobama na prvom katu, odmah iznad Bistroa.

Najsrčaniji jelovnik dosad

Bistro Pod Zidom već dugi niz godina, na lokaciji u istoimenoj ulici u blizini katedrale i ispod tržnice Dolac, održava konstantu kvalitete i kreativnosti spajajući lokalno nasljedstvo i tradiciju unoseći u njih vlastitu interpretaciju uz korištenje sezonskih namirnica s obližnje tržnice. I ove godine, Pod Zidom je prepoznat od najutjecajnijeg svjetskog restoranskog vodiča Michelin na čijoj je listi preporuka.
Kontinuitet u njihovom radu privremeno je zaustavila zdravstvena kriza koja je zahvatila cijeli svijet, a njih prisilila da stanu na kočnicu i posvete se novim planovima.

Najsrčaniji jelovnik koji su dosad, kažu, kreirali proizašao je iz krize kao rezultat emocija i težnji jelima koja će toplinom, okusom i cijenom okupiti ljude oko stolova i priuštiti im vrhunsko uživanje i odmak od svakodnevice, vikendima uz ugodnu glazbenu kulisu nastupa glazbenika uživo na predivnoj terasi s pogledom na katedralu ili u interijeru bistroa Pod Zidom.

Sezonske namirnice po izboru novog chefa

Sezonske namirnice po izboru novog chefa Marka Jantoleka, zvijezde su jela koja mame osmijeh i odgovaraju svakoj prigodi, bilo da se radi o poslovnom ili casual ručku, obiteljskom okupljanju, pauzi od posla, druženju s prijateljima nakon posla ili večernjem izlasku uz čašu vina ili koktele. U novu sezonu ulaze s jelovnikom fokusiranim na dubini i čistoći okusa iz kojih proizlaze jednostavniji tanjuri sastavljeni od najsvježijih sezonskih namirnica s Dolca. Novi jelovnik obuhvaća sve ukuse, spaja inspiraciju moderne bistrologije uz uvijek visoke standarde odabira kvalitete namirnica te isključivo svježeg pripremanja jela gdje je svaki segment na tanjuru napravljen u njihovoj kuhinji.

Od domaćeg kruha, juhe dana, namaza od patlidžana, tatarskog bifteka, domaćih pappardella sa šalšom ili s goveđim repom, salate s telećim fileom do Pod Zidom burgera, pola pileta s pečenim krumpirom i domaćim bbq umakom, ribe u škartocu, lungića s povrćem i pireom od mrkve, ramsteka s chimichurrijem i goveđih obraza u vinu, jagoda i bazge te čokoladnog soufflea za desert, novi je jelovnik presjek šarolikih lokalnih namirnica s Dolca i eksplozija okusa za svačiji ukus, dok se cijene kreću od 15 do 120 kn po jelu.

Bogata vinska lista, ali i selekcija koktela

Njihova je vinska lista kao i uvijek vrlo bogata te sadrži niz kvalitetnih vina kao i rijetkih primjeraka koji se ne mogu često probati. Posebno su ponosni na selekciju Pod Zidom vina koje su razvili u suradnji s poznatim hrvatskim vinarima. Novu sezonu otvaraju i koktelima posebno osmišljenima da prate filozofiju novog jelovnika, ali i savršenih kao samostalan izbor ako se samo želi popiti nešto.

Uz dva bezalkoholna koktela Thai i Hibiskus, dva klasika, Hugo i Aperol Spritz, u ponudi su i Cucumber Mint, Bitter Strawberry i Espresso koji zaokružuju selekciju koktela s potpisom bistroa Pod Zidom uz cijene od 20 do 62 kn.