Djevojke koje stoje iza gastro bloga Sitnica dale su nam recept za ukusni brzi falafel
Rijetko tko ne voli falafel, to izvrsno nacionalno izraelsko jelo koje je ujedno i ultimativna street food hrana. Pa, ako ste ljubitelji, dijelimo s vama odličan recept
Kad zaboraviš dan prije namočiti slanutak ili se pak probudiš s ogromnom željom sa falafelom, Renata i Antea koje stoje iza gastro bloga Sitnica imaju mudro rješenje za takve situacije. S nama su podijelile jedan jednostavan i odličan recept za brzinski falafel. Sudeći prema njihovim riječima čini se da znamo što ćemo danas ručati, a vjerujemo i vi. I naravno, recept uskoro ponoviti.
Što trebamo?
1 konzerva slanutka
4 žlice sjeckanog svježeg peršina
3 češnja češnjaka
1 žličica soli
1/2 žličice curryja
malo papra
malo dimljene paprike
2 žlice brašna od slanutka
1 žlica sezama
Kako pripremiti?
Ubacite sve sastojke osim brašna u procesor i kratko blendajte do sitnije grudaste teksture. Cure sa Sitnice kažu kako vole osjetiti malo teksture u falafelu, ali ako želite možete ga i skroz fino samljeti.
Kada ste došli do željene teksture dodajte brašno i dobro sve pomiješajte te napravite kuglice. Pržite ih u dobro zagrijanom ulju do zlatne boje.