INTERIJER

Danas je izrazito bitno da radni prostor izgleda lijepo. Ovo je jedan koji nas je baš oduševio

Prošetajte jednim lijepim uredskim prostorom u kojoj stvara i radi jedan uspješan arhitektonski kolektiv

Znate onu – u postolara najgore cipele. Pa eto, moram na tu temu reći kako sam imala mogućnost posjetiti niz arhitektonskih ureda u gradu. Neki su me ugodno iznenadili, neki malo manje ugodno, u smislu uređenja vlastitog radnog prostora. OK, možda je moja premisa kriva, a ta je da živim u uvjerenju kako svi arhitekti po definiciji imaju ili još bolje, moraju imati najdivnije urede, no, ispalo je da to eto nije uvijek tako. No, nisam se dala obeshrabriti pogotovo kad sam naletjela na jedan vrijedan pažnje.

Pronašla sam ga u Minsku, Bjelorusiji i čvrsto vjerujem kako ćemo se svi jednoglasno složiti da izgleda wow i vrlo chic. Ako vas pak zanima tko u njemu boravi, oni su arhitektonski kolektiv koji djeluje pod jedinstvenim imenom Studio 11. Ono što sam doznala jest da im se prostor nalazi u samom centru grada, a preuredili su ga baš nedavno i konačno stvorili zone koje dugo nisu imali, a prijeko su im bile potrebne. Tako sada imaju prostoriju u kojoj primjerice samo odlažu materijal za rad, uzorke, makete i ostalo. Tu su i dvije glavne prostorije za rad u kojima najviše borave, ali i jedna totalno high tech kupaonica te potpuno opremljena kuhinja.

Za prostor ističu kako je odraz njihovog karaktera, ali i estetike koju preferiraju. Tako u uredu možemo vidjeti sirove materijale poput neobrađenog betona, ali i vidljive instalacije i cijevi. Upravo to je element sveprisutnog industrijskog stila koji su odlučili ublažiti cool detaljima u pastelnim bojama ili pak efektnim tkaninama, kao što je recimo trenutno vrlo popularni baršun. Gledajući sve kao cjelinu, mogu samo reći da su odličnim tehnikama kombiniranja, kao i mini kozmetičkim zahvatima uspjeli dobiti jedan stvarno moderan, atraktivan i reprezentativan uredski prostor u kojem će rado boraviti i vrijedno stvarati. Kako izgleda kad arhitekti sami sebi projektiraju prostor donosimo u članku, a vjerujem kako vam inspiracije za neke svoje poduhvate na tom polju sigurno neće nedostajati.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba