Daddy Cool je novi restorančić u Splitu. Otvoren je tek mjesec dana, a već svi živi hvale njihov falafel
Imaju uglavnom veganska jela, ali ono što je malo drugačije su falafeli s kozicama i govedinom
Daddy Cool u Splitu otvoren je prije mrvicu manje od mjesec dana, a već svi živi ondje hvale njihov falafel. Radi se zapravo o boutique street food konceptu restorana, a cilj im je bio jednostavna jela napraviti skroz senzacionalnima da im se ljudi stalno vraćaju.
Restorančić trenutno ima par sjedećih mjesta za šankom, ali u principu je zamišljen kao ‘go and take’ jer su im sva jela ustvari takva da ih je najbolje pojesti s nogu, negdje usput.
Hummusi, falafel, salate
Iako na prvi pogled tako zvuči kad ih nabrajate, falafel, hummus, salate, nisu sva jela u restoranu veganska. Baza je, ali kod njih je drugačije da imaju i punjeni falafel. “Trenutno se kod nas može probati hrskavi goveđi falafel i falafel od kozica, to je nešto malo drugačije”, ispričala nam je vlasnica restorana Romana Grbić.
Od ostalih jela imaju hummus bowls, shakshuku, odnosno jelo od poširanih jaja, rajčica, chilija i luka i hrpu različitih salata. Cijene svih jela koja su im trenutno u ponudi su od 43 do 68 kuna.
Sokove rade sami
Fora je što sami rade i sokove, odnosno zdravije verzije gaziranih napitaka. “Sami radimo Gazoze. To su u principu alkoholna i bezalkoholna pića, preteča Coca-Cole i zapravo zdravija varijanta istih. Radimo ih od vode, voćnih sirupa, voća i začinskog bilja”, objašnjava Romana.
Možete popiti limunadu od ananasa za 43 kune, sok od ananasa i marakuje za 42 ili još par verzija do 55 kuna.
Sve je u zelenim pločicama
Cijeli restoran je obložen zelenim pločicama i smeđim podovima i zapravo na neki način oslikava cijeli koncept. Već ih nazivaju Instagram worthy mjestom i to im je super. “Nakon našeg Sexy Cow projekta znali smo da je ovo trebao biti sljedeći korak. Novo i moderno must try mjesto gdje ljudi vole dolaziti.” I zasad im uspijeva.
Restoran je u Ulici kralja Tomislava 4. Od ponedjeljka do četvrtka rade od 11 do ponoći, u petak i subotu od 11 do 1 ujutro, a u nedjelju opet do ponoći.