Nekad je nužno odabrati stranu
Novo mjesto

Daddy Cool je novi restorančić u Splitu. Otvoren je tek mjesec dana, a već svi živi hvale njihov falafel

FOTO: Daddy Cool

Imaju uglavnom veganska jela, ali ono što je malo drugačije su falafeli s kozicama i govedinom

Daddy Cool u Splitu otvoren je prije mrvicu manje od mjesec dana, a već svi živi ondje hvale njihov falafel. Radi se zapravo o boutique street food konceptu restorana, a cilj im je bio jednostavna jela napraviti skroz senzacionalnima da im se ljudi stalno vraćaju.

Restorančić trenutno ima par sjedećih mjesta za šankom, ali u principu je zamišljen kao ‘go and take’ jer su im sva jela ustvari takva da ih je najbolje pojesti s nogu, negdje usput.

Hummusi, falafel, salate

Daddy Cool
Daddy Cool
Daddy Cool

Iako na prvi pogled tako zvuči kad ih nabrajate, falafel, hummus, salate, nisu sva jela u restoranu veganska. Baza je, ali kod njih je drugačije da imaju i punjeni falafel. “Trenutno se kod nas može probati hrskavi goveđi falafel i falafel od kozica, to je nešto malo drugačije”, ispričala nam je vlasnica restorana Romana Grbić.

Daddy Cool

Od ostalih jela imaju hummus bowls, shakshuku, odnosno jelo od poširanih jaja, rajčica, chilija i luka i hrpu različitih salata. Cijene svih jela koja su im trenutno u ponudi su od 43 do 68 kuna.

Sokove rade sami

Daddy Cool

Fora je što sami rade i sokove, odnosno zdravije verzije gaziranih napitaka. “Sami radimo Gazoze. To su u principu alkoholna i bezalkoholna pića, preteča Coca-Cole i zapravo zdravija varijanta istih. Radimo ih od vode, voćnih sirupa, voća i začinskog bilja”, objašnjava Romana.

Možete popiti limunadu od ananasa za 43 kune, sok od ananasa i marakuje za 42 ili još par verzija do 55 kuna.

Sve je u zelenim pločicama

Daddy Cool

Cijeli restoran je obložen zelenim pločicama i smeđim podovima i zapravo na neki način oslikava cijeli koncept. Već ih nazivaju Instagram worthy mjestom i to im je super. “Nakon našeg Sexy Cow projekta znali smo da je ovo trebao biti sljedeći korak. Novo i moderno must try mjesto gdje ljudi vole dolaziti.” I zasad im uspijeva.

Restoran je u Ulici kralja Tomislava 4. Od ponedjeljka do četvrtka rade od 11 do ponoći, u petak i subotu od 11 do 1 ujutro, a u nedjelju opet do ponoći.