Gastro

Cogito Kvatrić prvi je koji uvodi opcije doručka, bruncha i ručka. Prve smo ih otišle isprobati

FOTO: Aleksandar Selak

Od sljedećeg ćete tjedna uz uživanje u omiljenom toplom napitku, moći kušati i razne ukusne zalogaje

Preuređeno kino Urania na zagrebačkom Kvaternikovom trgu poslužilo je kao odlična lokacija za novi Cogito kafić, o čemu smo već detaljnije pisale ovdje.

“Istočnom je dijelu grada kronično nedostajalo neko takvo urbano mjesto na kojem se može popiti stvarno dobra kava, što se vidi i po svakodnevnoj popunjenosti naših stolova”, priča nam Dina Habulin, voditeljica Cogita Kvatrić, s kojom smo se našle kako bismo doznale sve o novitetima koji uvode.

Većina već zna da će u svakom Cogitu moći dobiti različite vrste vrhunskih kava, čajeva, pa i craft piva, ali u onom najnovijem će se od sljedećeg tjedna moći i prizalogajiti.

Salate sa žitaricama, domaća granola i bogati smoothieji

Zelene salate, sourdough krutoni, panko timijan picek, ukiseljena rotkvica, bijeli grah, svježi sir, bučine sjemenke
Aleksandar Selak

“Svaki ćemo dan nuditi nekoliko novih laganih jela. Bit će tu uvijek neka juha, neka salata, sendvič, Buddha Bowl, i zapravo nam nije cilj raditi teške obroke ili pak ići prema visokoj kuhinji, budući da će Cogito uvijek prvenstveno ostati cafe bar”, objašnjava Dina i dodaje da je trenutačni plan da se ručak poslužuje do 16 sati, ili dok se sve porcije ne rasprodaju, a cijene će se kretati oko 50 kuna.

Veganski sendvič s bukovačama, humusom i matovilcem
Aleksandar Selak

Što se, pak, tiče, varijanti doručka i bruncha, one će se moći naručiti kroz cijeli dan, a uključuju jela poput granole koju sami rade uz domaći jogurt, tapioka pudinga s kokosovim mlijekom, chia pudinga i kroasana, a kaže da će se uskoro moći probati i sourdough tostevi s cheddar sirom, šunkom i jajima.

Kvalitetna namirnica i jednostavni, ali ukusni obroci

Granola s jogurtom i bobičastim voćem
Aleksandar Selak

Za osmišljavanje menija angažirali su, nastavlja Dina, cheficu Ivanu Bekavac, koja nam je rekla kako se u kuhinji Cogita nalazi doista sjajan tim mladih ljudi, kojima je uspješno prenijela svoje zamisli i vještine. “Vodila sam računa o tome da namirnicama pratimo sezonu, da jela budu zasitna, ali da ne padaju teško na želudac. Želimo prezentirati zdrave obroke koji se konzumiraju u opuštenoj atmosferi. Kruh nam radi pekarnica Korica, pa tako sendviči koji nudimo, poput onog s bukovačama, matovilcem i humusom, ne spadaju baš u one klasične”, pojašnjava Ivana.

Tapioka puding s kokosovim mlijekom i sušenim bananama
Aleksandar Selak

Poanta je, slažu se i Dina i Ivana, imati dobre namirnice koje se jednostavno spravljaju i čine ukusna i zdrava jela. No, novitetima ovdje nije kraj. Uz jela, gosti Cogita na Kvatriću mogu uživati i u tri različite opcije smoothieja, poput onog sa špinatom, đumbirom, jabukom i spirulinom ili onog s bobičastim voćem, mentom, chia sjemenkama i zobenim mlijekom, po cijeni od 26 kuna, a uvodi se i razrađena lista koktela i vina, koja će poslužiti kao svojevrsna uvertira za nadolazeće after work partyje, o kojima će više detalja biti poznato uskoro.

Coffe Break smoothie (banana, kikiriki, maslac, espresso, kakao, bademovo mlijeko, cimet)
Aleksandar Selak
PHD smoothie (špinat, đumbir, limun, jabuka,zob, spirulina)
Aleksandar Selak