RECEPTI

Chrissy Teigen je ove godine objavila novu kuharicu, a ova tri recepta su najbolje što smo pronašle

FOTO: @deb_chong

Dvije godine nakon izdavanja prve, Chrissy Teigen je objavila novu kuharicu Cravings: Hungry for more

Nova kuharica poznate manekenke našla se na popisu najprodavanijih, ali i najboljih knjiga ove godine. Dosta se razlikuje od prve koju je izdala jer uključuje dosta recepata koje je prikupila putujući po svijetu.

Premda uglavnom sadržava kompliciranije recepte, ima i onih koje može napraviti stvarno bilo tko. Izvukle smo tri koja su nam se činila dosta zanimljiva.

Grillani sendvič s parmezanom i ljutim papričicama

https://www.instagram.com/p/BpuxWBbDD2Q/

Što trebate?

  • 3 žlice maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
  • 4 kriške mekog kruha
  • 1 mala ljuta papričica narezana na prstene
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • šalica narezanog cheddara

Kako pripremate?

Jednu stranu svake kriške kruha premažite s oko 2 žličice omekšanog maslaca. Rasporedite 4 ili 5 prstenova papričice preko maslaca na svakoj kriški, pritišćući ih kako bi se zalijepili. Stavite parmezan u plitku posudu i pritisnite te premazane strane kruha u parmezan. Na strane koje nisu premazane posipajte pola šalice cheddara. Tada zatvorite tako da je strana s parmezanom prema van.

Nakon toga zagrijte tavu za kuhanje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte sendviče i čekajte da donja strana malo pozlati, to bi trebalo trajati oko 2-3 minute, pa okrečite kako bi bio takav sa svake strane.

Tom Yum ramen

Što trebate?

  • pileće kocke za juhu
  • 8 ljutih piri piri papričica
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica riblje masti
  • 1 busen osušenog limunovog lista
  • 1 komad đumbira
  • 1 limenka gljiva
  • 12 cherry rajčica
  • 2 paketa ramen rezanaca
  • 4 komada poriluka
  • 400 grama škampa
  • sol
  • bosiljak

Kako pripremate?

U tavu stavite 8 čaša vode i pileće kocke. Dok voda proključa, stavite 5 čilija (ili onoliko koliko ih možete podnijeti) s češnjakom i zgnječite ih dok se ne spoji masa. Možete ih i rezuckati ili staviti u blender. U vodu stavite riblje ulje, limunsku travu, đumbir, gljive i rajčice. Prokuhajte pa smanjite vatru i tako pirjajte još 20-ak minuta.

Nakon toga dodajte rezance i poriluk pa pirjajte dok se rezanci ne skuhaju, to je oko dvije minute. Na to dodajte škampe i ostavite još 2 minute da se kuha. Nakon toga začinite solju, bosiljkom i ostalim začinima po želji.

Riža od cvjetače

Što trebate?

  • 1 srednja glavica cvjetače
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 5 češnja češnjaka
  • žličica soli
  • žličica svježe mljevenog crnog papra
  • žličica crvene paprike
  • 1/4 šalice začina – bosiljak, menta, peršin, po želji

Kako pripremate?

Uklonite listove s dna glave cvjetače. Odrežite cvjetaču na pola i naribajte na malo veće komade. Trebali biste dobiti oko 6 šalica naribane cvjetače. U velikoj tavi zagrijte ulje preko srednje topline. Dodajte češnjak i kuhajte, miješajući, dok ne postane svjetlo zlatne boje, to će trajati 1 do 2 minute. Dodajte cvjetaču, sol, crni papar, papriku i kuhajte, miješajući, dok „riža“ ne postane nježna, 6 do 7 minuta (minutu manje za više al dente, minutu ili dvije za mekše). Kad završite dodajte začine i poslužite toplo.