Chrissy Teigen je ove godine objavila novu kuharicu, a ova tri recepta su najbolje što smo pronašle
Dvije godine nakon izdavanja prve, Chrissy Teigen je objavila novu kuharicu Cravings: Hungry for more
Nova kuharica poznate manekenke našla se na popisu najprodavanijih, ali i najboljih knjiga ove godine. Dosta se razlikuje od prve koju je izdala jer uključuje dosta recepata koje je prikupila putujući po svijetu.
Premda uglavnom sadržava kompliciranije recepte, ima i onih koje može napraviti stvarno bilo tko. Izvukle smo tri koja su nam se činila dosta zanimljiva.
Grillani sendvič s parmezanom i ljutim papričicama
https://www.instagram.com/p/BpuxWBbDD2Q/
Što trebate?
- 3 žlice maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
- 4 kriške mekog kruha
- 1 mala ljuta papričica narezana na prstene
- 1 šalica naribanog parmezana
- šalica narezanog cheddara
Kako pripremate?
Jednu stranu svake kriške kruha premažite s oko 2 žličice omekšanog maslaca. Rasporedite 4 ili 5 prstenova papričice preko maslaca na svakoj kriški, pritišćući ih kako bi se zalijepili. Stavite parmezan u plitku posudu i pritisnite te premazane strane kruha u parmezan. Na strane koje nisu premazane posipajte pola šalice cheddara. Tada zatvorite tako da je strana s parmezanom prema van.
Nakon toga zagrijte tavu za kuhanje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte sendviče i čekajte da donja strana malo pozlati, to bi trebalo trajati oko 2-3 minute, pa okrečite kako bi bio takav sa svake strane.
Tom Yum ramen
Što trebate?
- pileće kocke za juhu
- 8 ljutih piri piri papričica
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica riblje masti
- 1 busen osušenog limunovog lista
- 1 komad đumbira
- 1 limenka gljiva
- 12 cherry rajčica
- 2 paketa ramen rezanaca
- 4 komada poriluka
- 400 grama škampa
- sol
- bosiljak
Kako pripremate?
U tavu stavite 8 čaša vode i pileće kocke. Dok voda proključa, stavite 5 čilija (ili onoliko koliko ih možete podnijeti) s češnjakom i zgnječite ih dok se ne spoji masa. Možete ih i rezuckati ili staviti u blender. U vodu stavite riblje ulje, limunsku travu, đumbir, gljive i rajčice. Prokuhajte pa smanjite vatru i tako pirjajte još 20-ak minuta.
Nakon toga dodajte rezance i poriluk pa pirjajte dok se rezanci ne skuhaju, to je oko dvije minute. Na to dodajte škampe i ostavite još 2 minute da se kuha. Nakon toga začinite solju, bosiljkom i ostalim začinima po želji.
Riža od cvjetače
Što trebate?
- 1 srednja glavica cvjetače
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 5 češnja češnjaka
- žličica soli
- žličica svježe mljevenog crnog papra
- žličica crvene paprike
- 1/4 šalice začina – bosiljak, menta, peršin, po želji
Kako pripremate?
Uklonite listove s dna glave cvjetače. Odrežite cvjetaču na pola i naribajte na malo veće komade. Trebali biste dobiti oko 6 šalica naribane cvjetače. U velikoj tavi zagrijte ulje preko srednje topline. Dodajte češnjak i kuhajte, miješajući, dok ne postane svjetlo zlatne boje, to će trajati 1 do 2 minute. Dodajte cvjetaču, sol, crni papar, papriku i kuhajte, miješajući, dok „riža“ ne postane nježna, 6 do 7 minuta (minutu manje za više al dente, minutu ili dvije za mekše). Kad završite dodajte začine i poslužite toplo.