GASTRO VODIČ

Bili smo na Fuliranju i obišli sve kućice na Oleander terasi. Ovih 10 jela vrijedi probati

Jubilarno 10. izdanje trajat će do 31. prosinca, a mi smo pripremili gastro vodič kroz najzanimljivije delicije

Daleko najuzbudljivija zagrebačka Advent destinacija ove je godine prekrasna Oleander terasa hotela Esplanade. Upravo se ondje održava 10., jubilarno izdanje Fuliranja, događanja koje svake godine rado iznova posjećujemo. Ugostiteljskih kućica je nešto manje, 12, ali ponuda je probrana, i usuđujemo se reći, bolja nego ikad. Tu su El Toro, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere Mate Jankovića, Good Kut (suradnja Kuta i Good Fooda), Izakaya, Restač, Beg’s Plant Based Butchery, Esplanade, Taika, Gingl Bells, Rakijarnica te Acrobat Champagne&Wina. Fuliranje svakog radnog dana radi od 12 do 23 sata, subotom i nedjeljom od 11 do 23 sata, a mi smo si dali truda i odmah obišli sve kućice ne bismo li pronašli najukusnije zalogaje. U našem vodiču u nastavku donosimo vam sve detalje.

10 u pola

Aleksandar Selak

Što: TAČ ćevapi spremljeni po posebnoj recepturi, lepinja u B.C. temeljcu, luk po želji

Gdje: Restač

Cijena: 55 kuna

Štrudla “Hrskava ko duša”

Aleksandar Selak

Što: hrskava štrudla s dinstanim zeljem i špekom

Gdje: Good Kut

Cijena: 45 kuna

Juneći obrazi

Aleksandar Selak

Što: svježe pecivo, gusti umak od porta, hrskavi luk, čičoke, shiitake gljive, ukiseljena gorušica

Gdje: Esplanade

Cijena: 65 kuna

Kroketi

Aleksandar Selak

Što: kroketi od pršuta i paškog sira, posluženi uz aioli s rikolom i maslinama

Gdje: Esplanade

Cijena: 55 kuna

Štrukli

Aleksandar Selak

Što: rukom vučeno tijesto, svježi kravlji sir, vrhnje, zapečeni u pećnici

Gdje: Esplanade

Cijena: 35 kuna

Beg’s Plant Based Street Food

Aleksandar Selak

Što: plant based chilli con carne, korijander, ukiseljeni jalapeño, plant based crème fraîche, naribana čokolada

Gdje: Beg’s Plant Based Butchery

Cijena: 60 kuna

Shrimp Sandwich

Aleksandar Selak

Što: domaće pecivo punjeno salatom od kozica i kremastim dressingom

Gdje: Taika

Cijena: 54 kune

Ebi bun

Aleksandar Selak

Što: kozice u tempuri, bunsi, spicy majoneza

Gdje: Izakaya

Cijena: 65 kuna

SLATKO

Zlevanka

Aleksandar Selak

Što: kolač od mascarpone sira, kukuruznog brašna i meda, gluten free

Gdje: Restač

Cijena: 29 kuna

Cannole

Aleksandar Selak

Što: hrskavi cannolle punjen tiramisu kremom, posip cimet, šećer, lješnjak, preljev Nutella

Gdje: El Toro

Cijena: 27 kuna

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube