Bili smo na Fuliranju i obišli sve kućice na Oleander terasi. Ovih 10 jela vrijedi probati
Jubilarno 10. izdanje trajat će do 31. prosinca, a mi smo pripremili gastro vodič kroz najzanimljivije delicije
Jubilarno 10. izdanje trajat će do 31. prosinca, a mi smo pripremili gastro vodič kroz najzanimljivije delicije
Daleko najuzbudljivija zagrebačka Advent destinacija ove je godine prekrasna Oleander terasa hotela Esplanade. Upravo se ondje održava 10., jubilarno izdanje Fuliranja, događanja koje svake godine rado iznova posjećujemo. Ugostiteljskih kućica je nešto manje, 12, ali ponuda je probrana, i usuđujemo se reći, bolja nego ikad. Tu su El Toro, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere Mate Jankovića, Good Kut (suradnja Kuta i Good Fooda), Izakaya, Restač, Beg’s Plant Based Butchery, Esplanade, Taika, Gingl Bells, Rakijarnica te Acrobat Champagne&Wina. Fuliranje svakog radnog dana radi od 12 do 23 sata, subotom i nedjeljom od 11 do 23 sata, a mi smo si dali truda i odmah obišli sve kućice ne bismo li pronašli najukusnije zalogaje. U našem vodiču u nastavku donosimo vam sve detalje.
10 u pola
Što: TAČ ćevapi spremljeni po posebnoj recepturi, lepinja u B.C. temeljcu, luk po želji
Gdje: Restač
Cijena: 55 kuna
Štrudla “Hrskava ko duša”
Što: hrskava štrudla s dinstanim zeljem i špekom
Gdje: Good Kut
Cijena: 45 kuna
Juneći obrazi
Što: svježe pecivo, gusti umak od porta, hrskavi luk, čičoke, shiitake gljive, ukiseljena gorušica
Gdje: Esplanade
Cijena: 65 kuna
Kroketi
Što: kroketi od pršuta i paškog sira, posluženi uz aioli s rikolom i maslinama
Gdje: Esplanade
Cijena: 55 kuna
Štrukli
Što: rukom vučeno tijesto, svježi kravlji sir, vrhnje, zapečeni u pećnici
Gdje: Esplanade
Cijena: 35 kuna
Beg’s Plant Based Street Food
Što: plant based chilli con carne, korijander, ukiseljeni jalapeño, plant based crème fraîche, naribana čokolada
Gdje: Beg’s Plant Based Butchery
Cijena: 60 kuna
Shrimp Sandwich
Što: domaće pecivo punjeno salatom od kozica i kremastim dressingom
Gdje: Taika
Cijena: 54 kune
Ebi bun
Što: kozice u tempuri, bunsi, spicy majoneza
Gdje: Izakaya
Cijena: 65 kuna
SLATKO
Zlevanka
Što: kolač od mascarpone sira, kukuruznog brašna i meda, gluten free
Gdje: Restač
Cijena: 29 kuna
Cannole
Što: hrskavi cannolle punjen tiramisu kremom, posip cimet, šećer, lješnjak, preljev Nutella
Gdje: El Toro
Cijena: 27 kuna