Le Bistro

Bile smo na legendarnim Esplanadinim štruklima kojih će se samo ovaj mjesec sigurno pojesti tisuću

Do 3. veljače u Le Bistrou Hotela Esplanade možete probati legendarne štrukle po posebnoj cijeni. Naravno, odmah smo se nacrtale tamo

Super1 redakcija dijeli ljubav prema štruklima. Dobro, općenito prema hrani, ali nije nam dugo trebalo da se dogovorimo oko ovog gastro podviga. Naime, Hotel Esplanade je početkom siječnja najavio četiri tjedna uživanja u najpoznatijim štruklima u gradu, tradicionalnom specijalitetu Hrvatskog zagorja koji je zauzeo važno mjesto u ponudi ovog hotela od prvog dana.

Tradicija od 1951.

Aleksandar Selak

Štrukle se u Hotelu Esplanade jedu od davne 1951. godine, a izdvojile su se svojom kvalitetom, ručnom tehnologijom izrade i uopće dugom tradicijom spravljanja za zahtjevne goste. Osim rukom miješanog tijesta koje se razvalja, puni i preklapa te isključivo odvaja tankim porculanskim tanjurićem, Esplanadini štrukli ručno se pakiraju te tako spremni zamrzavaju i prodaju u Le Bistrou.

Aleksandar Selak

No, otići na Gourmet Esplanade štrukle ne znači samo uživati u vrhunskoj hrani, radi se o uživanju u cijeloj atmosferi. Ljubaznosti osoblja, usluzi, snježno bijelim stolnjacima, miru i tišini, te na kraju naravno samim štruklima koji vam još vrući i ravno iz pećnice stižu na stol.

Aleksandar Selak

Nismo mogle dočekati da ih počnemo jesti, a ispunili su i sva očekivanja onih među nama koji su ih ovdje probali po prvi put, a ima nas par dosta zahtjevnih. Mekane, jako ukusne, lagane i ‘kao oblak’ samo su neki od komentara.

300 štrukli u prvim danima mjeseca

Aleksandar Selak

 

Ljubazno osoblje Le Bistroa otkrilo nam je kako je ovaj mjesec naručeno već oko tristotinjak štrukli, tako da će se do kraja mjeseca zasigurno prodati njih tisuću.

Jedna porcija sastoji se od dva štrukla, skroz dovoljno da vas zasiti i zamijeni doručak ili ručak, iako je tradicija da se štrukli jedu nakon glavnog jela. Barem smo mi tako naučile. Cijena do 3. veljače im je 45 kuna, a ako nas pitate potpuno je opravdana.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak